Η Apple έκλεισε προσωρινά όλα τα καταστήματα λιανικής πώλησης στην ηπειρωτική Κίνα έως τις 9 Φεβρουαρίου λόγω ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, καθώς αυξάνονται οι παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη της εξάπλωσης της αναπνευστικής νόσου του κοροναϊού.

Πολλές είναι οι εταιρείες που κλείνουν προσωρινά καταστήματα, γραφεία, εργοστάσια παραγωγής και άλλους χώρους εργασίας στην Κίνα, σε προσπάθεια να αποτρέψουν την εξάπλωση του ιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την περασμένη εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, προειδοποίησε ότι η επιδημία θα επηρεάσει πιθανώς τις λιανικές δραστηριότητες και την παραγωγή της εταιρείας στην Κίνα, σημειώνοντας ότι πολλά εργοστάσια είχαν καθυστερήσει την επανέναρξη μετά τις διακοπές της κινεζικής Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Έως τότε, μόνο ένα από τα καταστήματα λιανικής πώλησης της Apple είχε κλείσει, ενώ τα υπόλοιπα λειτουργούσαν με μειωμένες ώρες.

Ωστόσο, η Apple προέβη σε ανακοίνωση μέσω της κινεζικής ιστοσελίδας της την 1η Φεβρουαρίου, με την οποία ενημέρωσε τους πελάτες για το κλείσιμο των καταστημάτων, “βάσει πρόσφατης ανησυχίας και πρόληψης για τη δημόσια υγεία.”
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η εταιρεία διαθέτει 42 καταστήματα σε ολόκληρη την Κίνα, αλλά και διάφορα εταιρικά γραφεία και άλλες εγκαταστάσεις. Επίσης αποτελεί έδρα για διάφορους προμηθευτές εξαρτημάτων των iPhones και άλλων προϊόντων.

Η Apple δεν είναι η μόνη που κλείνει τα καταστήματά της λόγω της τρέχουσας κρίσης της δημόσιας υγείας, κι άλλα μεγάλα καταστήματα, καφετέριες και αλυσίδες εστιατορίων αναστέλλουν επίσης τις δραστηριότητές τους σε επιλεγμένες περιοχές.

Η κρίση του κοροναϊού θα έχουν επιπτώσεις σε ολόκληρη τη βιομηχανία της κινητής. Αναλυτής της Strategy Analytics προέβλεψε ότι η επιδημία θα μπορούσε να προκαλέσει επιβράδυνση της παραγωγής και των πωλήσεων smartphone σε αρκετές ασιατικές αγορές.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης