Η Apple ανανέωσε του όρους του App Store και ανακοίνωσε το εξής: δεν θα επιτρέπεται το mining κρυπτονομισμάτων σε iPhone και iPad. Οι νέες οδηγίες δημοσιοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του Worldwide Developers’ Conference για τις εφαρμογές που διατίθενται στο App Store, που είναι και ο μόνος τρόπος διανομής για μια εφαρμογή σε iOS.

Οι ανανεωμένες οδηγίες στην κατηγορία Συμβατότητα Υλικού κάνουν ξεκάθαρο ότι όλες οι εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων και διαφημίσεων που θα τρέχουν σε αυτές από τρίτους, απαγορεύεται να διατηρούν λειτουργίες που δεν φαίνονται, όπως το mining κρυπτονομισμάτων.

Διευκρινίζει σε άλλο σημείο ότι σχετικά με τα κρυπτονομίσματα, θα επιτρέπει σε εφαρμογές να αποθηκεύουν ψηφιακά νομίσματα, αλλά δεν θα επιτρέπει την εξόρυξή τους, εκτός αν αυτή γίνεται στο cloud ή κάπου αλλού εκτός της συσκευής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η Apple δεν θα επιτρέψει στους πόρους των φορητών συσκευών της να χρησιμοποιηθούν για τέτοιους σκοπούς, ενώ απαγορεύεται και η προσφορά κρυπτονομισμάτων στους χρήστες από τους developers ως επιβράβευση για παράδειγμα, για το download μιας εφαρμογής.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης