Οι 1 δισεκατομμύριο χρήστες της κορυφαίας εφαρμογής μηνυμάτων θα απολαμβάνουν σύντομα ένα ισχυρό εργαλείο που θα τους επιτρέπει καλύτερο έλεγχο των δεδομένων τους στο Viber.
 

Η Rakuten Viber, μία από τις κορυφαίες εφαρμογές στον κόσμο για δωρεάν και εύκολη επικοινωνία, ανακοινώνει ότι σύντομα θα φέρει σε όλες τις συνομιλίες τη λειτουργία «αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων». Μέχρι πρόσφατα η λειτουργία ήταν διαθέσιμη μόνο στις μυστικές συνομιλίες, αλλά σύντομα κάθε χρήστης θα μπορεί να βάζει χρονοδιακόπτη αυτοκαταστροφής που θα ξεκινά αυτόματα μόλις ο παραλήπτης δει το μήνυμα (κείμενο, φωτογραφία, βίντεο ή οποιοδήποτε άλλο τύπο αρχείου). Ο χρονοδιακόπτης μπορεί να κρατά για μερικά δευτερόλεπτα, λεπτά, ώρες ή ακόμη και μέρες. Τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα σε κάθε συνομιλία 1-προς-1 θα ισχυροποιήσουν ακόμη περισσότερο τη θέση του Viber ως της πιο ασφαλούς εφαρμογής μηνυμάτων στον κόσμο.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να δημιουργήσει ένα αυτοκαταστρεφόμενο μήνυμα ένας χρήστης, θα πρέπει:
 

  • Να πατήσει στο εικονίδιο του χρονοδιακόπτη στο κάτω μέρος της συνομιλίας και να επιλέξει την περίοδο μέχρι να εξαφανιστεί το μήνυμα.
  • Να γράψει και να στείλει το μήνυμα στον παραλήπτη.

Το Viber έχει αποδείξει τη δέσμευσή του στην ιδιωτικότητα με την ιστορία του. Υπήρξε πρωτοπόρος εφαρμογή στον κόσμο των messaging apps, φέρνοντας την επιλογή «διαγραφή μηνύματος» σε όλες τις συνομιλίες από το 2015, την κρυπτογράφηση end-to-end το 2016 και τις κρυφές και μυστικές συνομιλίες το 2017. Ως συνέχεια όλων των παραπάνω, ανακοινώνει τώρα τα αυτοκαταστρεφόμενα μηνύματα στις κανονικές συνομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με περηφάνεια παρουσιάζουμε τη λειτουργία αυτοκαταστρεφόμενων μηνυμάτων σε όλες τις συνομιλίες 1-προς-1. Πρωτοπαρουσιάστηκαν το 2017, ως στοιχείο των μυστικών συνομιλιών. Με τον καιρό πειστήκαμε ότι ένα παρόμοιο χαρακτηριστικό ενίσχυσης της εμπιστευτικότητας, που θα περιλαμβάνει και την αποστολή μιας ειδοποίησης στον αποστολέα, αν ο παραλήπτης πάρει ένα screenshot του αυτοκαταστρεφόμενου μηνύματος, θα πρέπει να προστεθεί και στις κανονικές συνομιλίες. Πρόκειται για ένα ακόμη σημείο – σταθμό της επιδίωξής μας να είμαστε η πιο ασφαλής πλατφόρμα μηνυμάτων στο κόσμο» δήλωσε ο Ofir Eyal, COO του Viber.

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης