To Instagram, μία από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές παγκοσμίως, έκλεισε 10 χρόνια από το λανσάρισμά του και η Facebook το γιορτάζει με μερικές νέες λειτουργίες, που σκοπό έχουν να ωθήσουν τους χρήστες σε ευγενικότερες συμπεριφορές.
 

Συγκεκριμένα, κάθε φορά που θα προσπαθήσει κάποιος χρήστης να ανεβάσει κάποιο κακόβουλο σχόλιο, τότε το σύστημα θα εμφανίζει ειδοποίηση, η οποία θα αναφέρει ότι εάν ο χρήστης επανειλημμένα παραβαίνει τους κανόνες, τότε μπορεί να απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός του. Δεν θα απαγορεύσει δηλαδή στους χρήστες να συμπεριφερθούν κατά αυτόν τον τρόπο, αλλά θα τους προτρέπει να ξανασκεφτούν την ανάρτησή τους, προτού την κάνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Παράλληλα για όσους λαμβάνουν τέτοιου είδους κακόβουλα σχόλια, η υπηρεσία δοκιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό, που θα κρύβει αυτόματα τα σχόλια που είναι “παρόμοια με άλλα, για τα οποία έχουν γίνει αναφορές”.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον θα δούμε ένα χαρακτηριστικό να επιστρέφει: το photo map, το οποίο είχε αφαιρεθεί το 2016. Αυτήν τη φορά θα είναι λίγο διαφορετικό. Αντί να είναι δημοσίως προσβάσιμο στα προφίλ των χρηστών, θα βρίσκεται στο Story Archive του Instagram. Άρα αντί να βλέπει ο χρήστης την περιοχή των αναρτήσεων που έχει στο feed του, θα μπορεί να βλέπει τις περιοχές των Stories.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης