Του Παύλου Κρούστη

Σήμερα, η WIND έκανε μια μεγάλη είσοδο στο κομμάτι της συνδρομητικής τηλεόρασης. Πρόκειται για μια ανακοίνωση που γνωρίζαμε από καιρό ότι θα γίνει και επιτέλους έχουμε όλες τις πληροφορίες για αυτήν. 

Όπως ανέφερε και ο κ. Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, “πρόκειται για μια τεράστια επιτυχία μια αμιγούς ελληνικής ομάδας” και ότι “ο δρόμος ήταν κάθε άλλο παρά εύκολος”.  Συνέχισε, αναγνωρίζοντας ότι μπαίνουν αργά στην αγορά, αλλά “είναι μια αγορά που θα υποστεί μεταμόρφωση”, ενώ η διείσδυση είναι μόλις στο 25%, με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο να είναι στο 60% και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ολλανδία και η Γαλλία να βρίσκονται ακόμα και στο 80-90%. Οι προοπτικές, όπως δήλωσε, είναι εξαιρετικές και έχουν στόχο να φτάσουν το 40% μέσα στα αμέσως επόμενα χρόνια, καθώς “η αγορά πρόκειται να αλλάξει ακόμη περισσότερο”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για να μάθετε περισσότερα για την WIND VISION, πατήστε εδώ.

“Το προϋπάρχον μοντέλο της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι ένα ενδιαφέρον μοντέλο, που είναι όμως στο τέλος του, καθώς είναι αναποτελεσματικό για όλους”, ανέφερε ενώ επέδειξε την αναποτελεσματικότητα αυτή δηλώνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχουν 1 εκατ. χρήστες συνδρομητικής τηλεόρασης και το Netflix έχει 125 εκατ. συνδρομητές ακολουθώντας ένα διαφορετικό μοντέλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια παρουσίασε τη συνδρομητική τηλεόραση της WIND, που ονομάζεται WIND VISION και ανέφερε κάποιες πολύ σημαντικές πληροφορίες, που άμεσα ξεχωρίζουν τη συγκεκριμένη υπηρεσία από τις ανταγωνιστικές. Χρησιμοποιώντας ευρυζωνικές συνδέσεις (το ίντερνετ του σπιτιού σας δηλαδή) και όχι δορυφορικά πιάτα ή κάτι άλλο, μπορεί να προσφέρει μέσω του αποκωδικοποιητή ένα περιβάλλον με 60 συνδρομητικά κανάλια μαζί με τα ελεύθερα της ελληνικής τηλεόρασης, παρέχοντας όλες τις ευκολίες στη θέαση, που περιμένει ο χρήστης εν έτει 2018.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, Νάσος Ζαρκαλής, παρουσιάζει την υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης της εταιρείας

Ο αποκωδικοποιητής αποτελεί στην ουσία ένα Android Box, που περιλαμβάνει λογισμικό της WIND και παράλληλα πρόκειται για την πρώτη υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης στην Ελλάδα, που προσφέρει Android TV, χρησιμοποιώντας adaptive bitrate τεχνολογία (αντίστοιχη των YouTube και Netflix) για την ιδανική ποιότητα προβολής. Υποστηρίζει αναλύσεις 4Κ και HDR (συγκεκριμένα HDR10).

Το Android TV δηλώνει στην ουσία τη δυνατότητα του αποκωδικοποιητή να συνδέεται με το Store της Google και να κατεβάζει τις εφαρμογές που υποστηρίζονται, είτε αυτές είναι εξειδικευμένες εφαρμογές για θέαση συγκεκριμένων οργανισμών/καναλιών/προγραμμάτων, όπως είναι το NBA, είτε την εφαρμογή του YouTube, Spotify κλπ., είτε ακόμη και παιχνίδια. Και όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε ένα ενιαίο περιβάλλον, χωρίς να διακόπτεται η εμπειρία του χρήστη.

Ο αποκωδικοποιητής της WIND VISION

Η συνδρομητική υπηρεσία διατίθεται σε δύο πακέτα: Family Pack στα 9,90 ευρώ/μήνα και Full Pack στα 24,90 ευρώ/μήνα. Η διαφορά των δύο είναι το πακέτο Novasports που εμπεριέχεται στο Full Pack. Υπάρχει και έξτρα πακέτο 4 ενηλίκων καναλιών με 8,90 ευρώ/μήνα επιπλέον.

Μία από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις έχει να κάνει με τη συνεργασία της WIND και της Netflix, που δίνει τη δυνατότητα στην πρώτη να προσφέρει χωρίς επιπλέον κόστος για 3 έως 6 μήνες (ακόμα και στο “απλό” Family Pack) την υπηρεσία Netflix. Για την ακρίβεια, οι συνδρομητές ADSL θα έχουν δωρεάν Netflix μέσα στα πακέτα τους για 3 μήνες, ενώ οι συνδρομητές VDSL (50 Mbps και πάνω) θα έχουν 6 μήνες Netflix χωρίς επιπλέον χρέωση. Πρόκειται για την πρώτη συνεργασία με την Netflix στην Ελλάδα και τη μόνη με πλήρη ενσωμάτωση στο περιβάλλον που προσφέρει η WIND VISION. Το Netflix θα μπορεί να προβληθεί σε αναλύσεις έως και 4K και έως και δύο χρήστες θα μπορούν να δουν ταυτόχρονα ξεχωριστά προγράμματα.

O Ted Sarandos, Chief Content Officer της Netflix, μιλά για τη συνεργασία με την WIND

Σημαντικές ενημερώσεις προς τους χρήστες έχουν να κάνουν με το ότι η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη αυστηρά και μόνο για τους συνδρομητές σταθερής/ίντερνετ WIND, ενώ η WIND VISION είναι διαθέσιμη και για tablet/κινητά με την ίδια προϋπόθεση και πάλι. Μπορούν έως και 3 χρήστες να χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τη WIND VISION. Οι χρήστες των κινητών/tablet μπορούν να έχουν πρόσβαση (δεδομένου ότι είναι συνδρομητές σταθερής WIND) από οποιοδήποτε Wi-Fi και οποιονδήποτε πάροχο, ενώ η υπηρεσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στο εξωτερικό.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου με περισσότερες πληροφορίες:

Δυναμική είσοδο στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης κάνει η WIND που αποκάλυψε σήμερα τη νέα της τηλεοπτική υπηρεσία, WIND VISION. «Η είσοδος μας στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, με τη νέα υπηρεσία WIND VISION, είναι μια ιστορική στιγμή για την εταιρεία μας και αποτελεί έναν νέο πυλώνα ανάπτυξης που έρχεται να προστεθεί στον μετασχηματισμό της WIND», δήλωσε ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND, εγκαινιάζοντας επίσημα τη νέα υπηρεσία. 

Η WIND κάνει το βήμα της εισόδου στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης, έχοντας συμπληρώσει μια διετία επιταχυνόμενης ανάπτυξης. «Η διετία 2016-2017 χαρακτηρίζεται από υψηλή αύξηση εσόδων, της τάξης του 7,3% και εντυπωσιακή αύξηση του EBITDA που άγγιξε το 21,3%» τόνισε ο κ. Ζαρκαλής «Το ίδιο διάστημα υλοποιήσαμε επενδύσεις ύψους 188 € εκατ. με αποτέλεσμα τη μεγάλη επέκταση των υποδομών μας, τόσο σε κινητή όσο και σε σταθερή τηλεφωνία, με τη δημιουργία του δικού μας δικτύου νέας γενιάς σταθερής προκειμένου να προσφέρουμε Internet υπέρ – υψηλών ταχυτήτων μέσω οπτικής ίνας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Αν το 2017 ήταν το έτος Fiber για τη WIND, το 2018 είναι η χρονιά της τηλεόρασης και του περιεχομένου». 

Η νέα συνδρομητική υπηρεσία WIND VISION αξιοποιεί τις πιο σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις στην μετάδοση τηλεοπτικού περιεχομένου σε συνδυασμό με premium περιεχόμενο. «Έχοντας εργαστεί εντατικά για ενάμισι χρόνο και μέσα από σημαντικές επενδύσεις, παρουσιάζουμε σήμερα έναν νέο, τελείως διαφορετικό τρόπο να βλέπεις τηλεόραση και βίντεο περιεχόμενο. Μια νέα εμπειρία τηλεόρασης που παντρεύει τον κόσμο του Internet και της τηλεόρασης σε ένα περιβάλλον, που ενσωματώνει όλες τις επιλογές και συνδέει νοικοκυριά και μεμονωμένους χρήστες με το περιεχόμενο που επιθυμούν, όποτε το επιθυμούν και από όποια συσκευή επιθυμούν. Η WIND VISION είναι ο νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση», τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της WIND. 

WIND VISION , ο νέος τρόπος να βλέπεις τηλεόραση 

Η WIND VISION έρχεται με τον πιο κομψό εξοπλισμό στην ελληνική αγορά, τον πιο προηγμένο τεχνολογικά αποκωδικοποιητή που συνδέεται πολύ απλά στην οθόνη της τηλεόρασης. Ο εξοπλισμός της WIND VISION συνδυάζει τηλεοπτικό περιεχόμενο που μεταδίδεται ευρυζωνικά μέσω του δικτύου σταθερής & Internet της WIND και την λήψη επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, χωρίς να χρειάζεται εγκατάσταση δορυφορικό πιάτου. Επιπλέον, ο αποκωδικοποιητής μπορεί να συνδεθεί στο οικιακό δίκτυο ενσύρματα αλλά και ασύρματα μέσω WiFi, χωρίς επιπρόσθετα καλώδια. 

Οι τεχνολογικές δυνατότητες της WIND VISION είναι μοναδικές και την κάνουν να ξεχωρίζει στην ελληνική αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης: 

  • μέσα από ένα ενιαίο περιβάλλον πλοήγησης και με τη χρήση ενός και μόνο απλού τηλεκοντρόλ να δίνει πρόσβαση σε όλο το περιεχόμενο
  • έχει δυνατότητα αναπαραγωγής περιεχομένου σε ανάλυση 4K και τεχνολογία HDR 
  • απελευθερώνει τον θεατή από τον περιορισμό της μίας οθόνης καθώς προσφέρει ταυτόχρονη παρακολούθηση διαφορετικού περιεχομένου από την τηλεόραση, το smartphone και το tablet όποτε και όπου θέλει ο χρήστης. Η multiscreen εμπειρία είναι διαθέσιμη σε όλους τους συνδρομητές WIND VISION, απλά κατεβάζοντας την εφαρμογή WIND VISION στο tablet / smartphone
  • υποστηρίζει την θέαση on demand μέσα από νέες λειτουργίες όπως:
    – Catchup: ο συνδρομητής μπορεί να παρακολουθήσει τα αγαπημένα του προγράμματα μέχρι και 7 ημέρες από την αρχική τους προβολή
    – Επανεκκίνηση ζωντανού προγράμματος. Αν χάσει ο θεατής την αρχή του προγράμματός μπορεί να πατήσει επανεκκίνηση και να το δει από την αρχή
  • μετατρέπει το smartphone σε τηλεχειριστήριο
  • έχει δυνατότητα σύνδεσης εξωτερικών συσκευών είτε μέσω USB θύρας, είτε με Bluetooth, όπως gamepad για παιχνίδια, ασύρματα ηχεία ή ασύρματα ακουστικά
  • διαθέτει αναβαθμισμένο οδηγό προγράμματος με 3 διαφορετικούς τρόπους περιήγησης στα προγράμματα των καναλιών

 WIND VISION, η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία AndroidTV στην Ελλάδα 

Μέσα από μια μεγάλη συνεργασία της WIND με τη Google, η WIND VISION είναι η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία Android TV στην Ελλάδα και ανάμεσα στις πρώτες στην Ευρώπη. Τι σημαίνει Android TV για την τηλεόραση; Πρακτικά, ό,τι το smartphone για την κινητή τηλεφωνία. Η WIND VISION ως Android TV κάνει κάθε τηλεόραση «έξυπνη» και προσφέρει άμεση πρόσβαση στις υπηρεσίες της Google, όπως: 

  • To Google Play Movies για ταινίες on demand, συμπεριλαμβανομένων όλων των νέων κυκλοφοριών και μιας τεράστιας ταινιοθήκης που μπορεί ο συνδρομητής να παρακολουθήσει στο δικό του χρόνο
  • Αγαπημένες μουσικές εφαρμογές όπως το Spotify, το Tunein, το Google Play Music
  • Τον κόσμο του YouTube
  • To Google Play Games! Για πρώτη φορά σε συνδρομητική τηλεόραση δίνεται πρόσβαση σε μία μεγάλη ποικιλία παιχνιδιών και δυνατότητα σύνδεσης ασύρματου gamepad
  • αμέτρητες ακόμα εφαρμογές μέσα από το Google Play Store,που εμπλουτίζουν τον περιεχόμενο της τηλεόρασης

Ως Android TV, η WIND VISION έχει επιπλέον τεχνολογικές δυνατότητες που είναι μοναδικές στην ελληνική αγορά: 

  • Chromecast. Ο συνδρομητής μπορεί να μεταδώσει ασύρματα περιεχόμενο στην τηλεόρασή όπως προσωπικές φωτογραφίες και βίντεο αλλά και περιεχόμενο εφαρμογών, από το smartphone και το tablet του με το πάτημα ενός κουμπιού αλλά και 
  • Φωνητική αναζήτηση στο περιεχόμενο εφαρμογών της Google ώστε να βρίσκει αυτό που θέλει εύκολα και απλά, μόνο με την φωνή του

Πλούσιο περιεχόμενο που καθηλώνει μικρούς και μεγάλους

Η WIND VISION προσφέρει έναν ατελείωτο κόσμο περιεχομένου τόσο μέσω των εφαρμογών του Google Play Store όσο και μέσα από συνεργασίες με κορυφαίους παρόχους τηλεοπτικού περιεχομένου. 
Σε ένα ενιαίο περιβάλλον ο συνδρομητής έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί πάνω από 60 συνδρομητικά κανάλια για να απολαμβάνει: 

  • Τις πιο δημοφιλείς σειρές από τα μεγαλύτερα παγκόσμια δίκτυα όπως FOX, FOXlife μαζί με επιπλέον ψυχαγωγικά κανάλια όπως E!, Food Network
  • Παιδικά προγράμματα από κανάλια που αγαπούν μικροί και μεγάλοι: Disney, Disney Junior, Disney XD, nickelodeon, SMILE, BabyTV
  • Εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ με μοναδικές παραγωγές: National Geographic, Nat Geo WILD, travel channel, Viasat History, Viasat Nature, Viasat Explore, CBS reality, History, CRIME+ INVESTIGATION, RT DOCS
  • Δημοφιλή μουσικά κανάλια από όλο τον κόσμο: MTV LIVE HD, VH1, MTV ROCKS, MTV HITS, STINGRAY LITE, STINGRAY VIBE, STINGRAY LOUD, STINGRAY JUICEBOX, DJAZZ, iConcerts, CMUSIC, CLASSICA, STINGRAY AMBIENCE
  • Hot lifestyle κανάλια Fashion TV, World Fashion, LUXE.TV
  • Τα σημαντικότερα ειδησεογραφικά δίκτυα του κόσμου Bloomberg TV, Euronews (Eng), Sky News, CNBC, BBC World News, Deutsche Welle, Rai 1, France 24, TV5 Monde, TVE, RT, Aljazeera, CGTN, NHK World,
  • Αθλητικά για όλα τα ενδιαφέροντα Εxtreme sports, motorVISION, GINX, Nautical channel, Outdoor channel

Επιπλέον, τα ελληνικά κανάλια εθνικής ή περιφερειακής εμβέλειας, γίνονται διαθέσιμα στο ίδιο περιβάλλον πλοήγησης με εμπλουτισμένο οδηγό προγράμματος με εικόνες και πληροφορίες ανά πρόγραμμα.

Premium αθλητικό περιεχόμενο 

Όλη η δράση των σημαντικότερων αθλητικών διοργανώσεων είναι διαθέσιμη στη WIND VISION από τα κανάλια Novasports, χάρη στη συνεργασία της WIND με την Nova. Οι συνδρομητές WIND VISION μπορούν να παρακολουθούν Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ, ποδοσφαιρικό & μπασκετικό θέαμα από όλη την Ευρώπη και άλλες μεγάλες διοργανώσεις από όλο τον κόσμο.

Η πρώτη συνδρομητική υπηρεσία τηλεόρασης στην Ελλάδα που ενσωματώνει το Netflix

Το Netflix είναι για πρώτη φορά στην Ελλάδα διαθέσιμο μέσω υπηρεσίας συνδρομητικής τηλεόρασης, στη WIND VISION. Όπως τόνισε ο Νάσος Ζαρκαλής, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της WIND στην παρουσίαση της υπηρεσίας: «Δεν χρειάζονται συστάσεις για έναν κολοσσό της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας που προσφέρει στους χρήστες του ανεξάντλητες επιλογές σε εξαιρετικό περιεχόμενο. Είμαστε περήφανοι που η Netflix επέλεξε τη WIND VISION ως partner στην ελληνική αγορά, αναγνωρίζοντας την τεχνολογική καινοτομία της υπηρεσίας μας. Πρόκειται για μια συνεργασία που θα εξελιχθεί περισσότερο στο άμεσο μέλλον». 

Από βραβευμένες κλασσικές ταινίες έως τις πιο πρόσφατες επιτυχίες, το Netflix προσφέρει δημοφιλές περιεχόμενο σε μαγική εικόνα 4K ULTRA HD. Με ελληνικούς υπότιτλους και μενού, ο νέος τρόπος να απολαμβάνουν οι πελάτες της WIND Netflix είναι στην WIND VISION.

Επιπλέον, μελλοντικά το τηλεχειριστήριο της WIND VISION θα περιλαμβάνει ένα ειδικό κουμπί Netflix για να δίνει στους Έλληνες χρήστες την ταχύτερη πρόσβαση σε πρωτότυπες εκπομπές Netflix, ντοκιμαντέρ, stand-ups, παιδικό περιεχόμενο και ταινίες.

Πώς θα αποκτήσω WIND VISION; 

 Η WIND VISION απευθύνεται σε υφιστάμενους καθώς και νέους οικιακούς πελάτες σταθερής τηλεφωνίας & Internet της WIND και είναι διαθέσιμη σε δύο πακέτα μηνιαίας συνδρομής: 

  • Family Pack στα 9,90 Ευρώ που προσφέρει την μοναδική εμπειρία θέασης των συνδρομητικών καναλιών, μαζί με τις αμέτρητες δυνατότητες του αποκωδικοποιητή της WINDVISION
  • Full Pack στα 24,90 Ευρώ που προσφέρει όλο το περιεχόμενο του FamilyPack μαζί με όλη την δράση των σπουδαιότερων αθλητικών διοργανώσεων από τα 7 κανάλια Novasports

Επιπλέον, όλοι οι νέοι συνδρομητές WIND VISION θα μπορούν να απολαύσουν 3 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix εάν διαθέτουν σύνδεση WIND ADSL ή 6 μήνες δωρεάν συνδρομή Netflix για συνδέσεις WIND Fiber (50, 100 & 200 Mbps). Η προσφορά αυτή αφορά σε νέους αλλά και υφιστάμενους συνδρομητές Netflix.

Η υπηρεσία συνδρομητικής τηλεόρασης WIND VISION είναι διαθέσιμη από σήμερα στο www.wind.gr, σε όλα τα καταστήματα WIND πανελλαδικά, στα καταστήματα Public, στα καταστήματα Κωτσόβολος καθώς επίσης και στο 13800.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης