H κατηγορία των True Wireless ακουστικών είναι μια πολύ φρέσκια υποκατηγορία ακουστικών, εξαιρετικά ανερχόμενη με σοβαρές δυνατότητες για μεγάλο κέρδος. Όταν μιλάμε για True Wireless Headset, αναφερόμαστε στα ασύρματα ακουστικά, στα οποία είναι ανεξάρτητα ακόμα και το αριστερό με το δεξί ακουστικό μεταξύ τους και δεν συνδέονται. Η κατηγορία αναφέρεται ως “TWS”, για λόγους συντομίας.

Η εταιρεία αναλύσεων Strategy Analytics αποκάλυψε ότι η Apple είναι μακράν ο νο.1 παίκτης της συγκεκριμένης κατηγορίας, καθώς κατάφερε να πουλήσει 58,7 εκατ. AirPods μέσα στο 2019, αποκτώντας έτσι μερίδιο που φτάνει το 54,4%. Με λίγα λόγια, ένα στα δύο ζευγάρια ακουστικών True Wireless που πωλήθηκαν το 2019 ήταν της Apple. Η υψηλή τιμή των ακουστικών της Apple της έδωσε το 71% σε μερίδιο όσον αφορά τα κέρδη από αυτήν την κατηγορία.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Η Xiaomi έρχεται αρκετά πιο πίσω στη δεύτερη θέση, με 9,1 εκατομμύρια ζευγάρια ακουστικών (μερίδιο 8,5%) και η Samsung με τα Galaxy Buds έφτασε τα 7,4 εκατ. με μερίδιο 6,9%.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Strategy Analytics θεωρεί ότι η αγορά των True Wireless θα δεκαπλασιαστεί έως το 2024 όσον αφορά τις πωλήσεις και θα φτάσει τα 100 δισ. δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης