Σύμφωνα με αναφορά του Nikkei, η Toshiba υπέγραψε χθες μια συμφωνία, με την οποία πουλά το τμήμα τηλεοράσεων στην κινέζικη Hisense. Η ιαπωνική εταιρεία θα πωλήσει το 95% των μετοχών της Toshiba Visual Solutions στην Hisense Electric για 113,6 εκατ. δολάρια, ενώ η Toshiba κρατήσει το 5%.

H Toshiba φαίνεται ότι περνάει δύσκολες ώρες, έπειτα από την πτώχευση του τμήματος πυρηνικής στις ΗΠΑ τον περασμένο Μάρτιο. Έχει πωλήσει κι άλλα τμήματά της, όπως τα πλυντήρια στην κινέζικη Midea Group, ενώ η θυγατρική της, Visual Solutions ανέφερε ζημιά 54,1 εκατ. δολαρίων για το περασμένο οικονομικό έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εταιρεία που θα αγοράσει την Toshiba Visual Solutions, Hisense, διαθέτει επίσης τη δική της… φήμη. Έπειτα από συνεργασία με την Sharp, η τελευταία είχε μηνύσει την Hisense τον περασμένο Ιούνιο, καθώς της μεταπώλησε τηλεοράσεις, που δεν είχαν αντεπεξέλθει στα στάνταρ της εταιρείας και έτσι μείωσαν την αξία των τηλεοράσεων Sharp.

H συνεργασία με την Toshiba βέβαια μπορεί να κυλήσει διαφορετικά. Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί το νωρίτερο τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης