Η DJI παρουσίασε το DJI FPV, ένα υβριδικό drone, που χρησιμοποιεί προοπτική πρώτου προσώπου με την ταχύτητα και την ευελιξία αγωνιστικού drone σε συνδυασμό με την ευκολία και τη λειτουργικότητα της κάμερας των εμπορικών drones.

To DJI FPV ενσωματώνει κινητήρες υψηλών επιδόσεων που προσφέρουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 2 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα στα 140 km/h. Διαθέτει τρεις λειτουργίες πτήσης: το normal mode προτείνεται για αρχάριους και χρησιμοποιεί εντοπισμό εμποδίων, το manual mode δίνει πλήρη έλεγχο με απενεργοποιημένους όλους τους αισθητήρες, αλλά και το hovering, και τέλος το sports mode, που διατηρεί κάποιες επιλογές ασφαλείας από το normal mode, αλλά δίνει τον χειροκίνητο έλεγχο του manual mode.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το DJI FPV προσφέρει λειτουργία hover και “φρένο εκτάκτου ανάγκης” σε όλες τις λειτουργίες με το πάτημα ενός κουμπιού. Υπάρχει επιλογή “return to home” με την οποία επιστρέφει το drone πίσω στο σημείο έναρξης, αν χάσει τη σύνδεσή του. Επίσης ο δέκτης ADB-S που διαθέτει προειδοποιεί τον χρήστη για αεροπλάνα και ελικόπτερα που βρίσκονται κοντά.

 

 

Το βασικότερο χαρακτηριστικό όμως του DJI FPV είναι τα DJI FPV Goggles V2. Το drone μπορεί να στέλνει υλικό έως και 10 χλμ. μακριά με bitrate στα 50 Mbps και τεχνολογίες για την ακύρωση παρεμβολών. Οι πιλότοι έχουν στη διάθεσή τους δύο λειτουργίες θέασης: τη standard low-latency HD mode με ανάλυση 1440×810 στα 60fps με πεδίο στις 142 μοίρες ή 50fps στις 150 μοίρες. Η καθυστέρηση είναι στα 40ms. Υπάρχει παράλληλα ένα Smooth Mode. Η ανάλυση είναι η ίδια, αλλά τρέχει είτε στα 120fps με πεδίο 142 μοιρών ή στα 100fps με 150 μοίρες και η καθυστέρηση είναι μόλις στα 28ms. Παράλληλα, επιτρέπει τη σύνδεση έως και 8 goggles.

Η κάμερα του DJI FPV είναι επάνω σε gimbal και τραβά βίντεο 4Κ/60 στα 120Mbps bitrate, ενώ μπορεί να τραβήξει και σε αργή κίνηση στα 120fps και 1080p. Διατίθεται επίσης η ψηφιακή σταθεροποίηση της DJI, που ονομάζεται Rocksteady.

To DJI FPV διατίθεται στα 1.299 δολάρια και περιλαμβάνει το remote controller 2, τα FPV Goggles V2, καλώδια και μια μπαταρία. Επίσης υπάρχει κι ένα motion controller που επιτρέπει κίνηση του drone, μέσω κίνησης των χεριών και κοστίζει 199 δολάρια. Τέλος, υπάρχει και το DJI DPV Fly More Kit, που διαθέτει δύο επιπλέον μπαταρίες κι ένα hub φόρτισης στα 299 δολάρια.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης