Σύμφωνα με πληροφορίες του The Information, το Facebook φαίνεται να αναπτύσσει το δικό του smartwatch. Η συσκευή λέγεται ότι θα είναι με λειτουργικό Android, όμως δεν διευκρινίζεται αν θα είναι με το Google Wear OS συγκεκριμένα. Επίσης οι πληροφορίες λένε ότι το Facebook αναπτύσσει και το δικό του λειτουργικό για το hardware που κατασκευάζει και ότι μπορεί οι νεότερες εκδόσεις του ρολογιού να έρχονται με αυτό το λογισμικό.

Το έξυπνο ρολόι θα διαθέτει δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων, εφαρμογή υγείας, αλλά και φυσικής κατάστασης, και θα είναι συμβατό με το headset εικονικής πραγματικότητας του Facebook (Oculus), αλλά και τις συσκευές Portal για videochat, καθώς όλα θα αποτελούν μέρος του αναπτυσσόμενου οικοσυστήματος hardware της εταιρείας. Το Facebook εργάζεται επίσης και σε επώνυμα έξυπνα γυαλιά (smart glasses) Ray-Ban, τα οποία σκοπεύει να αργότερα μέσα στη χρονιά, καθώς αναπτύσσει και μια ξεχωριστή ερευνητική πρωτοβουλία επαυξημένης πραγματικότητας γνωστή ως Project Aria, η οποία αποτελεί μέρος των ευρύτερων εξερευνήσεων στον τομέα της AR, στην οποία εργάζεται εδώ και αρκετό καιρό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι φιλοδοξίες της εταιρείας για την κατασκευή hardware δεν είναι κρυφές. Το Facebook απασχολεί περισσότερους από 6.000 υπαλλήλους σε διάφορα έργα επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας και ως μέρος υπαρχόντων τμημάτων hardware, όπως το Oculus και το Portal, καθώς και πειραματικές πρωτοβουλίες στο τμήμα Facebook Reality Labs, όπως ανέφερε το Bloomberg τον περασμένο μήνα. Και παρόλο που το Facebook δεν έχει εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για συσκευές υγείας και φυσικής κατάστασης στο παρελθόν, η εταιρεία έχει σχέση με τις φορητές συσκευές και τα wearables.
 

Το Facebook απέκτησε επίσης το 2019 μια startup που δραστηριοποιείται στον τομέα της νευρωνικής διεπαφής, την CTRL-Labs. Η CTRL-Labs εξειδικεύεται στην κατασκευή ασύρματων μηχανισμών εισόδου, συμπεριλαμβανομένων συσκευών που θα μπορούσαν να μεταδίδουν ηλεκτρικά σήματα από τον εγκέφαλο σε υπολογιστικές συσκευές χωρίς την ανάγκη παραδοσιακών εισόδων οθόνης αφής ή φυσικών κουμπιών. Ίσως οι έρευνες και οι πόροι της συγκεκριμένης startup συντελέσουν στο μέλλον στις συσκευές του Facebook.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης