H Google έκανε διαθέσιμο το νέο update για τις τηλεοράσεις με λειτουργικό Android TV. Η νέα έκδοση έχει σχεδόν ολόιδιο σχεδιασμό με το λογισμικό του νέου Chromecast, το Google TV.
 

Η νέα επιφάνεια διεπαφής ανανεώνεται πλήρως και προσθέτει carousels με περιεχόμενο στο επάνω μέρος, ενώ έχουν αφαιρεθεί τα υπερμεγέθη εικονίδια για πιο μίνιμαλ καρτέλες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο τελευταίο Android TV και το Google TV. Το νέο μενού του Android TV διαθέτει τρεις βασικές καρτέλες: home (για γρήγορη πρόσβαση σε εφαρμογές και κανάλια), apps (για τις εφαρμογές) και μια καινούργια καρτέλα “discover”, που προσφέρει προσωποποιημένες προτάσεις για σειρές και ταινίες, μαζί με τις τάσεις από την Google, που μοιάζει με την καρτέλα “For You” του Google TV.

To παλιό UI του Android TV OS

To νέο UI του Android TV OS

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, το Google TV έχει το “For You” ως αρχική οθόνη και μετά διασπάται σε πολλαπλά μέρη περιεχομένου. Επίσης είναι πιο εύκολο να προβεί κάποιος σε αγορές περιεχομένου μέσω της καρτέλας της βιβλιοθήκης, κάτι που λείπει από το Android TV.
 

Η νέα ενημέρωση για το Android TV ξεκινά να γίνεται διαθέσιμη από σήμερα για τηλεοράσεις με λειτουργικό Android. Η ενημέρωση θα ξεκινήσει από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Γερμανία και τη Γαλλία και θα ακολουθήσουν σταδιακά κι άλλες χώρες μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης