Σύγχυση επικράτησε χτες ανάμεσα στους φίλους της τηλεοπτικής σειράς “Friends” (Τα Φιλαράκια), καθώς την Κυριακή εμφανίστηκε εντός της υπηρεσίας Netflix, το μήνυμα ότι τα επεισόδια της αγαπημένης σειράς θα είναι διαθέσιμα μέχρι 1/1/2019.

Η σειρά που ξεκίνησε το 1994 και τελείωσε το 2004 απέκτησε εκατομμύρια οπαδούς, με πολλούς και στη χώρα μας φυσικά. Μάλιστα, οι επαναλήψεις της τα Σαββατοκύριακα σε ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ακόμα και τώρα κατέχουν μεγάλο ποσοστό τηλεθέασης. Φυσικά, η ένταξή της σειράς στη συλλογή του Netflix ήταν κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη, αφού προβάλλονται και σε βελτιωμένη ποιότητα, αλλά και μπορούν να δουν όποιο επεισόδιο θέλουν ανά πάσα στιγμή οι συνδρομητές της υπηρεσίας. Γι’ αυτό λοιπόν, δημιουργήθηκε η παραπάνω σύγχυση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Ευτυχώς για τους fans όμως, τα πράγματα δεν είναι έτσι. Ο Ted Sarandos, chief content officer της Netflix, δήλωσε επίσημα ότι “η αποχώρηση της σειράς είναι φήμη” και η ημερομηνία που εμφανιζόταν στα επεισόδια για το αμερικανικό κοινό πλέον δεν υπάρχει.

Ο φόβος που προέκυψε έχει να κάνει με την έναρξη της συνδρομητικής υπηρεσίας, Warner Bros. TV, που θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2019 για την Αμερική (άγνωστο αν θα τη δούμε ποτέ στη χώρα μας). Η Warner Bros. κατέχει τα δικαιώματα της σειράς του NBC και γι’ αυτόν τον λόγο θεωρήθηκε πιθανό να μην προβάλλεται η σειρά πλέον στο Netflix.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, όπου ο Sarandos επιβεβαίωσε ότι τα Φιλαράκια θα παραμείνουν και το 2019 (τουλάχιστον) στο Netflix, ο CEO της AT&T, που έχει ως θυγατρική την WarnerMedia, Randall Stephenson, ανακοίνωσε ότι η συμφωνία για τη σειρά “Friends” δεν είναι αποκλειστική. “Είναι απαραίτητο να υπάρχει αποκλειστικότητα της WarnerMedia για το δικό της προϊόν; Όχι, δεν είναι. Απλά είναι σημαντικό να έχουμε το συγκεκριμένο περιεχόμενο.”

Αξίζει να αναφέρουμε βέβαια ότι οι συμφωνίες που γίνονται για το Netflix στην Ευρώπη είναι διαφορετικές σε σχέση με αυτές της Αμερικής, όμως το περιεχόμενο ακολουθεί μια τάση απλά να έρχεται λίγο καθυστερημένα. Τα παραπάνω γεγονότα ξεκαθαρίζουν τελικά ότι τα Φιλαράκια θα παραμείνουν στο Netflix τουλάχιστον για το 2019 και ενδεχομένως και περισσότερο.
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης