Η Samsung Electronics Co. φιλοξένησε μια καθηλωτική εμπειρία τέχνης στην Saatchi Gallery του Λονδίνου με τον καλλιτέχνη Michael Murphy. Μαζί, αποκάλυψαν μια εκπληκτική σπειροειδή εγκατάσταση που δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας έντεκα state-of-the-art, Neo QLED τηλεοράσεις Infinity Screens. Το κοινό μεταφέρθηκε μέσω της καθηλωτικής εγκατάστασης σε μια αποκλειστική παράσταση από το δίδυμο ηλεκτρονικής μουσικής Gorgon City. Οι παραγωγοί της εμπειρίας, Cercle, κινηματογράφησαν την εμφάνιση-ορόσημο που παρουσίαζε το τραγούδι των Gorgon City, που δεν είχε ακουστεί ποτέ πριν, το «Skywalk». Το τραγούδι ονομάσθηκε από την εμβληματική τοποθεσία, η οποία εμφανίστηκε στις οθόνες Neo QLED του installation σε μια εκπληκτική, αληθοφανή εικόνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη σπειροειδή εγκατάσταση του Murphy, που είχε σχεδόν δώδεκα πόδια ύψος, το κοινό μεταφέρθηκε στο εκπληκτικό Skywalk Biokovo στην ακτή της Αδριατικής στην Κροατία. Η σαρωτική κάμερα και η κινηματογράφηση από τους Cercle αναδείκνυε τα πλούσια τοπία του βραχώδους Φυσικού Πάρκου στη νότια ακτή της Κροατίας – όλα μέσα από τον φακό που τα περιέχει όλα, των Neo QLED state-of-the-art 8K Infinity οθονών. Καθώς το σκηνικό του διδύμου των Gorgon City ξεδιπλωνόταν στον εντυπωσιακό και περίπλοκο αρχιτεκτονικό γυάλινο διάδρομο, το χαρακτηριστικό αντιληπτικό εφέ του Murphy αποκαλύφθηκε να δείχνει τις σχεδόν χωρίς πλαίσιο Anti-glare οθόνες, ενώ και οι έντεκα εργάζονταν σε συμφωνία, σε σπιράλ για να «ξεγελάσουν» τους θεατές.

Ο Michael Murphy δήλωσε: «Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτήν την εγκατάσταση. Νομίζω ότι είναι η πρώτη φορά που έχω δουλέψει με κινούμενες εικόνες στην τέχνη μου, οπότε η πρόκληση να τις ενσωματώσω όχι μόνο σε μία, αλλά σε έντεκα οθόνες – με κάνει να νιώθω αλλά και να φαίνεται καταπληκτικά. Φυσικά, η απίστευτη κινηματογράφηση των Cercle και η εκπληκτική ποιότητα εικόνας των Neo QLED έκαναν τη δουλειά μου πολύ εύκολη. Πρόκειται για τις πιο λεπτές οθόνες της Samsung, και είμαι παραπάνω από ενθουσιασμένος που η εγκατάσταση με βοήθησε να εξελίξω την τέχνη μου. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο χαίρομαι πολύ που η Samsung και εγώ συνεργαστήκαμε, δίνοντας την ευκαιρία στο κοινό να δει τον κόσμο από ένα νέο πρίσμα. Κάτι που κατέστη δυνατό σε συνεργασία με τις συγκλονιστικές οθόνες της Samsung».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Στη Samsung, προσπαθούσαμε πάντα να ξεπεράσουμε τα όρια και δεν υπάρχει μεγαλύτερο όριο από το να βιώσουμε μια νέα και φρέσκια προοπτική», δήλωσε ο Nathan Sheffield, Head of Visual Display της Samsung. «Αυτός είναι ο λόγος που θέλαμε να συνεργαστούμε με τον Michael, επειδή το έργο του ξεπερνούσε πάντα τα όρια μεταξύ τέχνης και αντίληψης. Το ίδιο έκαναν και οι Cercle με τη μουσική, τον κινηματογράφο και τον πολιτισμό. Με τον Michael, τους Cercle και την αξιοσημείωτη οπτική δύναμη των σούπερ Neo QLED κάναμε ένα μεγάλο βήμα προς τον στόχο μας. Η συνεργασία με τόσο κορυφαία δημιουργικά μυαλά και η συμμετοχή σε μια απίστευτη μουσική παράσταση από τους Gorgon City φωτίζει το γεγονός πως η τεχνολογία της Samsung γιορτάζει και υποστηρίζει τη βιομηχανία των τεχνών στη δημιουργία νέων εμπειριών. Οι εξαιρετικά λεπτές, εξαιρετικά φωτεινές, Neo QLED τηλεοράσεις μας αντιπροσωπεύουν μια σημαντική πρόοδο στη βιομηχανία και υπογραμμίζουν την προσπάθεια της Samsung να ηγηθεί μέσω της καινοτομίας ως μία από τις πιο καινοτόμες εταιρείες στον κόσμο. Στα μάτια μου, αυτή η συναρπαστική εμπειρία δεν δείχνει μόνο την εκπληκτική ποιότητα των τηλεοράσεών μας, αλλά και τη δέσμευση της Samsung να βοηθήσει τους πελάτες μας να ζήσουν σε έναν πιο εκφραστικό και εμπνευσμένο κόσμο».

«Απλά θαυμάσια», δήλωσε ο ιδρυτής των Cercle, Derek Barbolla. «Έχουμε γυρίσει μερικές όμορφες σκηνές σε όλον τον κόσμο και ξέραμε ότι το Skywalk video με τους Gorgon City δεν θα αποτελούσε εξαίρεση. Ωστόσο, καμία από τις παραστάσεις που έχουμε γυρίσει δεν έμοιαζε τόσο πραγματική σε οθόνη. Έπειτα, όταν συνδυαστεί με την τέχνη του Michael Murphy – φτάνει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο. Η καλή δουλειά φαίνεται – όταν κάποιος συνδυάζει τη μουσική, τον κινηματογράφο, την τέχνη και την καλύτερη τηλεόραση στον κόσμο, μπορεί να δημιουργήσει κάτι πραγματικά ξεχωριστό».

Ο Matt Robson-Scott της Gorgon City δήλωσε: «Ήταν τιμή μου να συνεργάζομαι με την ομάδα της Samsung και τους Cercle. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία γυρισμάτων σε μια τόσο επική τοποθεσία και αισθανόμαστε ότι ταιριάζει απόλυτα στο μουσικό κομμάτι. Μας εντυπωσίασε ο τρόπος που λειτουργούν και ελπίζουμε το video να αρέσει σε όλους όσο σ’ εμάς».

Η Neo QLED δεν είναι μόνο η πιο λεπτή τηλεόραση της Samsung, αλλά η εκπληκτική, σχεδόν χωρίς περιθώρια, Infinity Screen που διαθέτει αντιθαμβωτική τεχνολογία, με μια εικόνα που φαίνεται σαν πραγματική και το πιο πλούσιο χρώμα που έχει κάποιος δει ποτέ. Μέσα από εξαιρετικά εστιασμένα φώτα, εξαιρετική απόδοση του μαύρου και υπέροχη αντίθεση που συνδυάζει τέλεια τους χρωματισμούς των pixel σε συνδυασμό με 3D ήχο surround, η τηλεόραση θα προσφέρει απόλυτα συναρπαστική θέαση, μια κινηματογραφική εμπειρία απευθείας από τον καναπέ, διαθέσιμη μόνο μέσω της τεχνολογίας Neo QLED.

Για υπερδυναμική οπτική τεχνολογία, διαθέσιμη μόνο με την τηλεόραση Neo QLED 8K, μπορεί κάποιος πραγματικά να αποκτήσει εμπειρίες μέσα από νέες προοπτικές. Μπορείτε να αγοράσετε τη Smart TV 50” QN90A Neo QLED 4K HDR Smart TV» και τη Smart TV QN900A Neo QLED 8K HDR 85 ιντσών. Μάθετε περισσότερα εδώ: https://www.samsung.com/gr/tvs/qled-tv/highlights/.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης