Πριν μερικούς μήνες υπήρξε βαριά σύγχυση για τους fans της σειράς Friends, καθώς το Netflix είχε αναρτήσει σημείωση ότι θα σταματούσαν να είναι διαθέσιμα τα επεισόδια της σειράς στη συνδρομητική πλατφόρμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έκτοτε, αποσαφηνίστηκε το θέμα, τα “Φιλαράκια” παρέμειναν και όλοι ήταν χαρούμενοι. Όμως, ως γνωστόν, η Warner Bros., που έχει τα δικαιώματα της σειράς, ετοιμάζει δική της συνδρομητική πλατφόρμα, στην οποία θα προβάλλεται δικό της περιεχόμενο. Όπως ακριβώς και η Disney, με το Disney Plus, που ετοιμάζεται, φαίνεται ότι οι μεγάλες εταιρείες παραγωγής θα προβάλλουν μόνες τους αποκλειστικά το δικό τους περιεχόμενο.

Ακόμη δεν έχουμε δει πώς θα κυλήσει το θέμα με τις αδειοδοτήσεις, τουλάχιστον μέχρι να λανσαριστεί η πρώτη υπηρεσία από αυτές. Πριν λίγο όμως, το Netflix και συγκεκριμένα ο αμερικάνικος λογαριασμός της υπηρεσίας στο Facebook, ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2020 θα πρέπει να αποχαιρετήσουμε την αγαπημένη σειρά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

 

Στην ανακοίνωση είναι σαφές ότι αναφέρεται στην αγορά των ΗΠΑ. Οπότε υπάρχει ενδεχόμενο να μην χαθούν τα δικαιώματα για τις υπόλοιπες χώρες. Τουλάχιστον όχι ακόμη. Η υπηρεσία της Warner Bros. πρώτα θα λανσαριστεί στις ΗΠΑ και υπάρχει πιθανότητα να κρατήσει το Netflix τα “Φιλαράκια”, μέχρι να γίνει διαθέσιμη η πλατφόρμα της Warner Bros. και για τον υπόλοιπο κόσμο. Αναμένουμε νεότερα.

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης