Λευτέρης Ξυκομηνός

Η ανάλυση Ultra High Definition ή αλλιώς «4Κ», προσφέρεται ολοένα και περισσότερο σε οθόνες υπολογιστών τον τελευταίο καιρό. Διόλου περίεργο, καθώς προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ποιότητα, ενώ παράλληλα, όσο ανεβαίνουν οι ίντσες διάστασης, το πλήθος των Pixels αποδίδει ευκρινέστατα αποτελέσματα, σε σύγκριση με μια χαμηλότερη ανάλυση πχ. 1080p.
Σε αυτά τα πλαίσια, η εταιρεία AOC προσθέτει δυο νέες premium οθόνες 4K UHD στα βραβευμένα μοντέλα 77 Series. Με 3840×2160 γραμμές, η U2777PQU 27 ιντσών (68.6 εκ.) και η U3277PWQU 31.5 ιντσών (81.2 εκ.), τα νέα monitor διαθέτουν εξαιρετικά υψηλή ανάλυση 4Κ, δηλαδή τέσσερις φορές υψηλότερη από την ανάλυση Full HD. Χάρη στην υψηλή πυκνότητα Pixel των οθονών, οι χρήστες απολαμβάνουν περισσότερο χώρο στην επιφάνεια εργασίας, επιτρέποντας μεγαλύτερη παραγωγικότητα. Εκτός από την εξαιρετική ποιότητα εικόνας, τα ολοκληρωμένα εργονομικά χαρακτηριστικά και η τεχνολογία Flicker-Free της AOC καθιστούν τις οθόνες ιδανικές για τους χρήστες που αναζητούν ακριβείς και λεπτομερείς εικόνες σε συνδυασμό με ένα άνετο στήσιμο για καλύτερη υγεία των ματιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εικόνες με λεπτομέρεια, ακρίβεια και ζωντάνια

Οι νέες οθόνες είναι εξοπλισμένες με πάνελ υψηλής ποιότητας IPS και AMVA με αναλογία 16:9, με απόδοση πάνω από 1 δισεκατομμυρίων χρωμάτων (πραγματικό 8-bit+FRC) και το 100% της χρωματικής γκάμας sRGB. Το panel AMVA της U3277PWQU προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη χρωματική γκάμα 95% NTSC, για εντυπωσιακά αποτελέσματα. Έτσι, οι γραφίστες και οι φωτογράφοι μπορούν για παράδειγμα, να απολαύσουν επί τέσσερις φορές τη λεπτομέρεια μιας ψηφιακής εικόνας χωρίς να χρειάζεται μεγέθυνση ή σμίκρυνση, καθιστώντας την επαγγελματική επεξεργασία εικόνας μια εύκολη διαδικασία. Παρομοίως, οι χρήστες που εργάζονται με εφαρμογές δεδομένων ή πολλαπλές εφαρμογές, επωφελούνται από τη μεγάλη έκταση της οθόνης, η οποία ενισχύεται περαιτέρω από το σχεδόν χωρίς πλαίσιο (κάδρο) της οθόνης U2777PQU. Επίσης, οι ευρείες γωνίες θέασης επιτρέπουν την καλή ομοιομορφία χρώματος από σχεδόν όλες τις γωνίες, όντας κατάλληλες για ρυθμίσεις γραφείου. Κάθε μοντέλο διαθέτει ρυθμό ανανέωσης 60 Hz, καθώς και σύντομο χρόνο απόκρισης, καθιστώντας το εξίσου ελκυστικό για τους λάτρεις του gaming που θα απολαύσουν 4K ευκρινή γραφικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άνετη και παραγωγική εμπειρία εργασίας

Οι U2777PQU και U3277PWQU είναι εξοπλισμένες με πολλαπλά εργονομικά χαρακτηριστικά που παρέχουν άνετη εργασία στους χρήστες. Κάθε οθόνη προσφέρει επιλογές ρύθμισης του ύψους, της κλίσης και της περιστροφής προκειμένου να προσαρμοστεί στις ατομικές προτιμήσεις και ανάγκες κάθε χρήστη, προσφέροντας περισσότερη άνεση και ευελιξία ειδικά για όσους εργάζονται στην οθόνη για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Η τεχνολογία Flicker-Free της AOC ρυθμίζει τη φωτεινότητα προκειμένου να περιορίσει το τρεμόπαιγμα ή αλλιώς flickering της οθόνης, ώστε να μειώνεται η κόπωση των ματιών κατά την διάρκεια πολύωρης χρήσης. Παράλληλα, οι δύο οθόνες διαθέτουν πολλές θύρες εισόδου, επιτρέποντας τη σύνδεσή τους σε πολλαπλές συσκευές: εκτός από τις θύρες DisplayPort, HDMI 2.0, DVI και VGA, κάθε μοντέλο διαθέτει και USB 3.0 υποδοχές, εξασφαλίζοντας τη γρήγορη μεταφορά δεδομένων και τη φόρτιση κινητών συσκευών. Για μεγαλύτερη παραγωγικότητα, η U3277PWQU είναι εξοπλισμένη με τις λειτουργίες PiP (Picture-in-Picture) και PbP (Picture-by-Picture), επιτρέποντας στους χρήστες να προβάλλουν το περιεχόμενο της οθόνης ταυτόχρονα από δύο διαφορετικές πηγές, μέσω παραθύρου ή διαχωρισμού εικόνας. Χάρη στην ανάλυση 4K UHD, οι εικόνες αναπαράγονται με υψηλή λεπτομέρεια και από τις δύο πηγές, καθιστώντας την χρήση πολλαπλών εφαρμογών (multitasking) πιο εύκολη από ποτέ.

Τέλος, οι οθόνες AOC U2777PQU και AOC U3277PWQU θα είναι διαθέσιμες αυτόν τον Σεπτέμβριο, στην ενδεικτική τιμή των 649 και 699 ευρώ αντίστοιχα. Η εταιρία προσφέρει εγγύηση 3 ετών με επιτόπια υπηρεσία ανταλλαγής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης