Έχουν γίνει σοβαρές προσπάθειες τον τελευταίο καιρό να μετατραπούν οι αγώνες drones σε επαγγελματικό σπορ. Η Drone Racing League έχουν κάνει σοβαρά βήματα με διάφορες συμφωνίες για τηλεόραση και άλλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα από τα πράγματα για τα οποία μπορεί να υπερηφανεύεται η συγκεκριμένη ομάδα είναι ότι κατασκευάζει δική της τεχνολογία. Το drone που έχουν κατασκευάσει, το Racer3, χρησιμοποιείται από όλους τους πιλότους της ομάδας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά γρήγορο και ανθεκτικό σκάφος, με τελική ταχύτητα στα 80 μίλια/ώρα (περίπου 129 χλμ/ώρα).

Και τι κάνουν οι μηχανικοί που κατασκεύασαν το σκάφος στον ελεύθερο χρόνο τους; Προσπαθούν να φτιάξουν νέα drones και να σπάσουν ρεκόρ. Η DRL διεκδικεί το ρεκόρ Γκίνες με ένα quadcopter που έφτασε την ταχύτητα των 163,5 mph (περίπου 263 χλμ/ώρα)!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα αναφέρει ότι το drone έφτασε τα 179,6 mph (περίπου 289 χλμ/ώρα), αλλά δεν βρισκόταν στην προκαθορισμένη πίστα της Γκίνες, όπου μετρούν τα ρεκόρ. Πρωτύτερα πρωτότυπα σκάφη έφτασαν αντίστοιχες ταχύτητες, αλλά στη συνέχεια τυλίχτηκαν στις φλόγες. Το RacerX, το drone, που έσπασε το ρεκόρ ζυγίζει 800 γρ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης