Λευτέρης Ξυκομηνός

Η χρήση του Διαδικτύου είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την καθημερινότητά μας, είτε πρόκειται για επαγγελματικούς λόγους, είτε κοινωνικούς και ψυχαγωγικούς. Παράλληλα, η εγρήγορση -ή καλύτερα η ανησυχία- των χρηστών σε σχέση με τους απανταχού hackers, έχει δημιουργήσει μια ανάγκη για περισσότερη προστασία προσωπικών δεδομένων, καθώς και ιδιωτικότητα στις βιντεο-κλήσεις. Σε αυτά τα πλαίσια, η Philips παρουσιάζει την πρώτη οθόνη με κάμερα που εμφανίζεται όταν χρειάζεται και κρύβεται όταν πρέπει μέσα στο πλαίσιο του monitor. Η νέα 27 ιντσών οθόνη 272B7QPTKEB, συνδυάζει την επιπλέον ασφάλεια με εξαιρετική απόδοση: πεντακάθαρες εικόνες με ανάλυση Quad HD, εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης, τεχνολογία ΙPS panel, εξαιρετικά γρήγορο USB 3.0 για ταχύτερη μεταφορά δεδομένων, καθώς και τεχνολογία PowerSensor για βιώσιμη παραγωγικότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγαλύτερη ασφάλεια για webcams γραφείου

Η χρήση της webcam αποτελεί πλέον ένα γρήγορο και εύκολο τρόπο να ερχόμαστε σε επαφή με συναδέλφους, αλλά και φίλους από όλο τον κόσμο. Για πολλούς επαγγελματίες, η webcam είναι ένα σημαντικό εργαλείο για να εξασφαλίσουν προσωπική επαφή και να ενισχύσουν τη συνεργασία χωρίς να χρειάζεται να ταξιδέψουν. Ωστόσο, κάθε webcam μοιάζει με ένα «παράθυρο» μέσα στην εταιρεία. Εάν τυχόν παραβιαστεί από hackers, θα μπορούσε δυνητικά να χρησιμοποιηθεί ως ένα μη εξουσιοδοτημένο σημείο πρόσβασης. «Γνωρίζοντας καλά τους πιθανούς κινδύνους ασφαλείας που κρύβουν οι νέες τεχνολογίες, αρκετοί χρήστες δεν θέλουν να έχουν την webcam στραμμένη όλη μέρα στο γραφείο τους» αναφέρει ο Albert Ulfman, Product Manager των οθονών Philips στην αντιπρόσωπο εταιρεία MMD για την Ευρώπη. «Η νέα webcam στην πρόσφατη οθόνη Philips κατευνάζει τις ανησυχίες των χρηστών. Η webcam εμφανίζεται όταν απαιτείται για επαγγελματικές συναντήσεις και κρύβεται όταν δεν χρησιμοποιείται.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως και οι άλλες οθόνες Philips που απευθύνονται σε επαγγελματίες χρήστες, η νέα οθόνη διαθέτει μια σειρά μοναδικών χαρακτηριστικών που ενισχύουν την παραγωγικότητα. Με διάσταση 27 ιντσών είναι αρκετά συμπαγής για να χωράει σε οποιοδήποτε γραφείο, ενώ η επιφάνεια προβολής αυξάνεται στο μέγιστο χάρη στο εξαιρετικά λεπτό πλαίσιο, το οποίο προσφέρει ακόμα πιο συναρπαστική εμπειρία. Η οθόνη διαθέτει εξαιρετική ποιότητα εικόνας χάρη στην ανάλυση Quad HD με 2560×1440 γραμμές. Επίσης, με την σχεδίαση που διαθέτει, αποκομίζεται η μέγιστη ευκρίνεια προβολής από υψηλές ευρυζωνικές πηγές που υποστηρίζονται από την οθόνη, όπως οι Displayport και HDMI. Η συγκεκριμένη οθόνη υποστηρίζει παράλληλα την δυνατότητα για ταυτόχρονη σύνδεση πολλαπλών συσκευών χρησιμοποιώντας, κάθε φορά, μια μόνο σύνδεση μεταξύ δύο συσκευών. Αυτή η διάταξη καλωδίων, με ένα καλώδιο DisplayPort ανάμεσα σε κάθε σετ οθονών, δίνει ένα πιο τακτοποιημένο αποτέλεσμα, προσφέροντας το βασικό πλεονέκτημα που είναι η αυξημένη παραγωγικότητα και η ταυτόχρονη χρήση πολλαπλών προγραμμάτων και εφαρμογών.

Βιώσιμη παραγωγικότητα

Η νέα οθόνη 272B7QPTKEB αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της δέσμευσης της MMD για βιώσιμη παραγωγικότητα. Η οθόνη διαθέτει καινοτόμους αισθητήρες προκειμένου να διατηρεί την κατανάλωση ενέργειας όσο το δυνατόν χαμηλή: η τεχνολογία PowerSensor, μπορεί να εντοπίσει αν κάποιος είναι στο γραφείο του και να μειώσει αυτομάτως τη φωτεινότητα της οθόνης όταν ο χρήστης απομακρύνεται. Αυτή η λειτουργία μπορεί από μόνη της, να περιορίσει τα ενεργειακά κόστη έως και 80%, ενώ ταυτόχρονα να παρατείνει τη διάρκεια ζωής της οθόνης. Χάρη στο χωρίς BFR πλαίσιο και την κατασκευή της από 85% ανακυκλωμένο πλαστικό μετά τη κατανάλωση, η οθόνη έχει δικαίως χαρακτηριστεί ως ένα πραγματικά φιλικό προς το περιβάλλον εργαλείο παραγωγικότητας.
Η νέα οθόνη Philips 272B7QPTKEB με ενδεικτική λιανική τιμή 629 ευρώ, είναι διαθέσιμη στα μεγαλύτερα καταστήματα ηλεκτρονικών.

Προδιαγραφές – Τεχνικά Χαρακτηριστικά

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης