Η Mozilla σχεδιάσει να φέρει μια νέα συνδρομητική υπηρεσία στον Firefox που θα προσφέρει “premium” χαρακτηριστικά, όπως για παράδειγμα υπηρεσία VPN και διαθέσιμο αποθ. χώρο στο cloud. Η υπηρεσία θα ξεκινήσει τη διάθεσή της από τον Οκτώβριο.

Οι λεπτομέρειες είναι λίγο ασαφείς προς το παρόν. Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν θα γίνει διαθέσιμη μόνο μία συνδρομή με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ή αν θα χωριστεί σε πολλές επιμέρους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mozilla ξεκίνησε να δοκιμάζει μια συνδρομή για VPN τον περασμένο Οκτώβριο. Η διάθεσή της όμως ήταν περιορισμένη καθώς προοριζόταν για δοκιμαστικούς σκοπούς. Οι λίγοι αυτοί χρήστες που μπορούσαν να δοκιμάσουν την υπηρεσία, είχαν την επιλογή να πληρώσουν συνδρομή 10 δολάρια/μήνα για να έχουν πρόσβαση στο ProtonVPN.

Ο στόχος της εταιρείας είναι να αναπτύξει πολλαπλές οδούς εσόδων, ώστε να μην εξαρτάται από τα χρήματα που λαμβάνει από διαφήμιση για το search στον browser της. Πολλά από αυτά τα χρήματα προέρχονται από τον άμεσο ανταγωνιστή της, την Google, άρα είναι λογικό η εταιρεία να ψάχνει άλλους τρόπους για να έχει έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Mozilla ανέφερε ότι δεν πρόκειται να χρεώσει για ήδη υπάρχοντα χαρακτηριστικά του Firefox. Απλά χρησιμοποιεί το γεγονός ότι ο browser της είναι ιδιαίτερα δημοφιλής και προωθεί έτσι τις επιπρόσθετες υπηρεσίες της, οι οποίες ακόμη δεν έχουν υιοθετηθεί από τους χρήστες της.

“Οι δωρεάν, ιδιωτικές και υψηλές επιδόσεις του Firefox browser θα συνεχίσουν να αποτελούν κομβικό σημείο στις υπηρεσίες που προσφέρουμε”, ανέφερε ο Dave Camp, senior vice president του Firefox.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης