Μια μικρή κατασκευαστική εταιρεία με την ονομασία Wireless Mobi Solution αποκάλυψε στην έκθεση ηλεκτρονικών στο Las Vegas, CES 2018, το κινητό τηλέφωνο Movi Phone. Πρόκειται για ένα mid-range τηλέφωνο Android, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει και ως βιντεο-προβολέας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το Movi Phone “μοιάζει με ένα OnePlus 5 με ενσωματωμένο προβολέα” και επιτρέπει στους χρήστες να μοιραστούν το περιεχόμενο της συσκευής τους όπου κι αν βρίσκονται, προβάλλοντας πάνω σε μια μεγαλύτερη επιφάνεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα smartphones πλέον χρησιμοποιούνται ευρέως για την θέαση YouTube videos, ταινιών στο Netflix, σειρές, φωτογραφίες, κλπ. Αν και γενικά οι οθόνες τους μεγαλώνουν, είναι αρκετά μικρές για να ευχαριστηθεί κάποιος ταινίες και άλλα βίντεο. Κι άλλοι κατασκευαστές έχουν προσπαθήσει να ενσωματώσουν προβολείς σε κινητά χωρίς επιτυχία όμως ως τώρα.

Όσον αφορά στα χαρακτηριστικά του, το Moviphone είναι ένα mid-range τηλέφωνο με αρκετά καλά χαρακτηριστικά για την κατηγορία του. Διαθέτει IPS TFT οθόνη 5,5″ ανάλυσης Full HD και επεξεργαστή τον 8-πύρηνο MediaTek MT6750V και GPU την MAli-T860 MP2, ενώ θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: 3GB RAM/32GB ROM ή 4GB RAM/64GB ROM. Υπάρχει επιπλέον και μια έκδοση 128GB και φαίνεται να είναι η μοναδική ως τώρα προς πώληση. Επιπλέον διαθέτει κάμερα 13MP στο πίσω μέρος με phase detection autofocus και LED flash, αλλά και μπροστινή κάμερα στα 8MP με soft-light flash. Επίσης υποστηρίζει microSD κάρτα και η μπαταρία του είναι 4,000mAh, που μπορεί να δώσει περίπου 4 ώρες προβολής με τον projector. Διατίθεται με λειτουργικό Android Nougat.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H έκδοση των 128GB πωλείται αυτή τη στιγμή προς 599$. Φυσικά, το χαρακτηριστικό της συσκευής που ξεχωρίζει είναι ο προβολέας. Πρόκειται για έναν laser projector 50-lumen που μπορεί να προβάλει σε έως και 100 ίντσες, ανάλυση 720p και contrast ration 80,000:1. Μπορεί να μην συγκρίνεται με καλούς προβολείς, όμως είναι αξιόλογο το γεγονός ότι συνδυάζει όλες αυτές τις λειτουργίες.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης