Του Παύλου Κρούστη

Συσκευή:
MAIC
Χαρακτηριστικά:

  • Χρώμα: Μαύρο 
  • Συνδεσιμότητα: WiFi
  • Διαστάσεις (mm): 200 x 190 x 73
  • Βάρος (γρ.): 855
  • Εγγύηση: 12 μήνες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τεχνολογία τα τελευταία χρόνια, χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη έχει κάνει άλματα, τα οποία έχουν άπειρες εφαρμογές πλέον στην καθημερινότητά μας. Σκεφθείτε λίγο πώς θα ήταν η ζωή σας χωρίς πρόσβαση στο ίντερνετ, πώς περνάτε χρόνο στο σπίτι, πώς βρίσκετε πληροφορίες για ένα θέμα που σας ενδιαφέρει, πώς αποφασίζετε για το φαγητό που θα φάτε ή τι ρούχα θα φορέσετε αύριο. Ο τρόπος με τον οποίο αποφασίζετε για όλα τα παραπάνω αλλάζει.

Οι “έξυπνες” βοηθοί αποτελούν ένα ουσιαστικό εργαλείο για την αντιμετώπιση αυτών των καθημερινών καταστάσεων πλέον και τα “έξυπνα” ηχεία που ενσωματώνουν αυτές τις βοηθούς είναι μια κατηγορία προϊόντων που ακμάζει. Στην Αμερική τα μισά νοικοκυριά διαθέτουν μια τέτοια συσκευή με το ποσοστό να ανεβαίνει σύντομα στο 75%. Η καθημερινότητα των ανθρώπων εκεί κυλά χρησιμοποιώντας Smart Displays και Speakers, που τους βοηθούν να ξυπνούν, να οργανώνουν τις εργασίες τους, να ψυχαγωγούνται, να ορίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού τους και άλλα πολλά.

Στην Ευρώπη, οι συσκευές αυτές δεν έχουν ενσωματωθεί ακόμη σε σημαντικό ποσοστό, πλην της Αγγλίας. Η ελληνική MLS εφτιαξε την πρωτη και μονη ευρωπαϊκη πλατφορμα που λανσαρεται συντομα για αρχή σε 7 ευρωπαϊκές αγορες (που θα ανακοινωθουν), ξεκινώντας απο την Ελλάδα και την Κύπρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως λέει και το όνομα της εταιρείας (Making Life Simple – MLS), σκοπός της είναι να διευκολύνει τις ζωές μας και ήδη το έχει κάνει, αφού εδώ και μερικά χρόνια, έχει παρουσιάσει τη μοναδική ως τώρα προσωπική ψηφιακή βοηθό, που ενσωματώνει πλήρως τη γλώσσα μας, τα Ελληνικά. Η MAIC (προφέρεται “Μάικ”) έχει ήδη ενσωματωθεί στα smartphones της MLS τα τελευταία χρόνια, λύνοντας τα χέρια των χρηστών, αφού απλά μπορείτε να της μιλήσετε μέσω της συσκευής σας και εκείνη κάνει αυτό που της λέτε!

Δείτε τη MAIC της MLS εν δράσει!

Η MLS αποφάσισε να κυκλοφορήσει πλέον μια ανεξάρτητη συσκευή που αποτελείται στην ουσία από ένα “έξυπνο” ηχείο μαζί με οθόνη -για την οπτικοποίηση της ψηφιακής βοηθού- η οποία ενσωματώνει τη MAIC (MLS Artificial Intelligence Center). Πρόκειται για μια συσκευή μπορεί να τοποθετηθεί στο κέντρο του σπιτιού σας και σκοπό έχει να σας κάνει τη ζωή πιο εύκολη, παρέχοντας βοήθεια και πληροφορίες, αλλά ταυτόχρονα να σας λύσει τα χέρια, να σας διασκεδάσει ή ακόμα και απλά να σας κρατήσει παρέα!

Για αρχή, η νέα MAIC απαιτεί απαιτεί για τη λειτουργία της απλά σύνδεση στο ρεύμα και ασύρματη σύνδεση ίντερνετ μέσω του Wi-Fi δικτύου του σπιτιού σας. Η εγκατάστασή της είναι πρακτικά… “παιχνιδάκι”, αφού το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε τη συσκευή στο ρεύμα, να πατήσετε το κουμπί της ενεργοποίησης στο πάνω μέρος της και να τη συνδέσετε στο δίκτυο του σπιτιού σας. Στη συνέχεια, τα κάνει όλα μόνη της, αφού οι ενημερώσεις του λογισμικού για παράδειγμα κατεβαίνουν στο παρασκήνιο αυτόματα, χωρίς καν να απαιτείται η δική σας παρέμβαση.

Η συσκευή είναι πολύ ελαφριά (στα 850 γρ. περίπου) με οθόνη αφής 7 ιντσών και διαθέτει αντιολισθητική βάση για να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια επιθυμείτε. Διαθέτει δύο φυσικά κουμπιά για την ένταση στο επάνω μέρος πλέον του κουμπιού ενεργοποίησης και πολλαπλά μικρόφωνα για την αναγνώριση της φωνής σας από απόσταση έως και 5 μέτρων, ενώ φυσικά υπάρχουν και τα δύο ηχεία κάτω από την οθόνη, αλλά και μια κάμερα για βίντεο κλήσεις.

Στην οθόνη εμφανίζεται ένα γυναικείο 3D μοντέλο από προεπιλογή, αλλά μπορείτε στις ρυθμίσεις να το αλλάξετε και να ρυθμίσετε να εμφανίζεται ανδρικό μοντέλο με ανδρική φωνή αντίστοιχα (που ονομάζεται, όπως σωστά μαντέψατε, και πάλι MAIC). Η ψηφιακή βοηθός της MLS αποτελεί μία από τις πιο εύκολες συσκευές προς χρήση που έχουμε δει τελευταία, αφού οι λειτουργίες της είναι πανεύκολα αφομοιώσιμες ακόμα και από άτομα που δεν ασχολούνται με τον κλάδο της τεχνολογίας ούτε στο ελάχιστο. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να τη χρησιμοποιήσετε είναι να πείτε “MAIC” και έπειτα η ψηφιακή βοηθός μπαίνει σε λειτουργία αναγνώρισης φωνής για να λάβει την εντολή της.

Χρήσεις

Οι χρήσεις της MAIC είναι πρακτικά εκατοντάδες. Μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες, να ζητήσετε κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι, κάποια συνταγή, να μάθετε τον καιρό (για οποιοδήποτε μέρος του κόσμου) και πολλά ακόμη, ενώ επίσης έχει την ικανότητα να μπει σε εκτεταμένο διάλογο μαζί σας. Μπορείτε να ακούσετε ραδιόφωνο από όλο τον κόσμο, να πραγματοποιήσετε βίντεο κλήσεις μέσω Skype, αλλά και να συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Spotify. 

Τα τραγούδια που θα σας προβάλλει έρχονται χωρίς ανεπιθύμητες διακοπές για διαφημίσεις, ενώ θα βρείτε και λίστες που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για τη νέα MAIC από ανθρώπους της MLS. Παράλληλα ειδικοί γλωσσολόγοι έχουν βοηθήσει στην αναγνώριση της φωνής σας, αλλά και στο συνδυασμό των Ελληνικών που θα χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό για παράδειγμα με την Αγγλική γλώσσα (πχ. όταν ζητάτε κάποιο ξένο τραγούδι).


Το εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι δεν χρειάζεται να δώσετε εξαιρετικά συγκεκριμένες εντολές. Η MAIC μπορεί να καταλάβει τι θέλετε… Για παράδειγμα, μπορείτε να πείτε “MAIC, παίξε Michael Jackson” ή “MAIC, παίξε λάτιν μουσική”. Μπορείτε να ζητήσετε συγκεκριμένο τραγούδι ή απλά τον καλλιτέχνη ή ακόμα και είδος. Μπορείτε απλά να ζητήσετε από την MAIC να σας φτιάξει τη διάθεση.

Οι δυνατότητές της δεν σταματούν εκεί. Μπορείτε να ζητήσετε να μάθετε πληροφορίες για τη γεωγραφική θέση κάποιου μέρους που σας ενδιαφέρει, σε τι απόσταση βρίσκεται από εσάς και πόση ώρα θέλετε για να φτάσετε εκεί. Μπορείτε να ζητήσετε από την MAIC ακόμα και πολύ πιο βασικά πράγματα και να εκφράσετε ανάγκες σας, όπως “MAIC, πεινάω”. Η MAIC θα σας ρωτήσει στη συνέχεια αν θέλετε να μαγειρέψετε ή να φάτε απ’ έξω, προτείνοντάς σας συνταγές (με επιπλέον διακλαδιζόμενο διάλογο για το είδος του φαγητού που επιθυμείτε) ή προτείνοντάς σας μαγαζιά κοντά σας!

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά είδαμε όταν αναφέραμε ότι “χωρίσαμε”. Η MAIC μπήκε σε ρόλο ψυχολόγου ή φίλου, θα έλεγε κάποιος, προσπαθώντας να μας κάνει να νιώσουμε καλύτερα. Οι διάλογοι σε τέτοια περίπτωση μπορεί να διαρκέσουν αρκετά λεπτά μάλιστα, κάνοντάς σας να ξεχάσετε ότι δεν μιλάτε σε ψηφιακή βοηθό!

Τα πιθανά σενάρια είναι εξαιρετικά πολλά για να τα αναλύσουμε εδώ, αφού η MAIC διαθέτει εκτενείς γνώσεις για ζώδια, μπορεί να σας κάνει προτάσεις δώρων για τους αγαπημένους σας, να βάλετε υπενθύμιση ή ξυπνητήρι, να πείτε στη MAIC να δείξει κινούμενα σχέδια, να παίξετε μαζί της παιχνίδια γνώσεων, να σας… χορέψει, να ανοιγοκλείσετε τα φώτα του σπιτιού σας (με τον κατάλληλο εξοπλισμό) και πολλά άλλα που θα σας εκπλήξουν! Μπορείτε να πάρετε μια γεύση από το βίντεο παραπάνω, αλλά κυριολεκτούμε ότι οι δυνατότητες είναι αμέτρητες. 

Διαθεσιμότητα

H MLS MAIC είναι διαθέσιμη σε καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στα €249.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης