Ένας από τους τομείς που δεν ενδιαφέρει την Netfilx είναι η εικονική πραγματικότητα. Σύμφωνα με δηλώσεις του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Reed Hastings, δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Netflix.

«Πιστεύω πως θα έχει μεγάλο αντίκτυπο στα videogames», λέει ο Hastings. Θεωρεί όμως ότι είναι πολύ διαφορετική υπόθεση το Netflix όσον αφορά το VR. Ήδη μπορείτε να παρακολουθήσετε στο Oculus Rift ή στο Cardboard της Google προγράμματα του Netflix. Αυτά θα είναι όμως σε 2D απεικόνιση και όχι τρισδιάστατα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ενδοιασμός του κ. Hastingsείναι διμερής, όπως ανέφερε. Πρώτον, παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την VR τεχνολογία, μετά την κυκλοφορία του Oculus Rift τον Μάρτιο, η συγκεκριμένη αγορά παραμένει πάρα πολύ μικρή. Το Netflix έχει επεκταθεί σε 190 χώρες με 80 εκ. θεατές σε 1.000 διαφορετικές πλατφόρμες (smartphones, κονσόλες, TV apps). Ο αριθμός των πιθανών χρηστών VR φαίνεται εξαιρετικά μικρός.

Δεύτερον, τίθεται θέμα για την εμπειρία που προσφέρει το VR. Στην περίπτωση των video games θα προσφέρει μια πολύ έντονη εμπειρία, αλλά όσον αφορά τη θέαση μιας ταινίας, μπορεί να είναι υπερβολική η χρήση του. «Θα είστε εξουθενωμένοι μετά από 20 λεπτά», λέει ο Hastings. «Εμείς εστιάζουμε περισσότερο σε μια πιο χαλαρωτική εμπειρία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης