H LG Electronics κατάφερε να τραβήξει τα βλέμματα με πολλαπλούς τρόπους στην έκθεση IFA 2019 στο Βερολίνο. Ο ένας ήταν ο άκρως εντυπωσιακός καταρράκτης της. Ο άλλος ήταν η πρώτη τυλισσόμενη τηλεόραση στον κόσμο: η LG OLED TV R.

Για πρώτη φορά είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από κοντά την εντυπωσιακή “τυλιχτή” τηλεόραση της LG, η οποία είχε ως βάση ένα ορθογώνιο κουτί, μέσα στο οποίο μπορούσε να κρυφτεί, το οποίο συνοδευόταν από μια μεγάλη ηχομπάρα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τυλισσόμενη τηλεόραση OLED αποτελεί μια αληθινή καινοτομία καθώς απελευθερώνει τους χρήστες από τους περιορισμούς της επιτοίχιας τοποθέτησης ενώ τους βοηθάει να αποδεσμεύσουν αποκλειστικό χώρο για την τηλεόραση όταν δεν χρησιμοποιείται. Το γεγονός ότι η LG SIGNATURE OLED TV R μπορεί να προγραμματιστεί για να προσφέρει τρεις διαφορετικές επιλογές προβολής – Full View, Line View και Zero View – επιτρέπει στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν την τηλεόραση με τρόπους που ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν πριν την ανάπτυξη της τεχνολογίας OLED.
 

 

Η ρύθμιση Full View προσφέρει την εμπειρία προβολής μεγάλης οθόνης αποκαλύπτοντας την αντίθεση, το βάθος και το ρεαλισμό στη πλήρη έκταση τους, κάτι που έχει γίνει συνώνυμο των LG τηλεοράσεων. Η αξιοσημείωτη ποιότητα εικόνας και ήχου AI που τροφοδοτείται από τη δεύτερη γενιά επεξεργαστή α (Alpha) 9 και τον LG αλγόριθμο, κατατάσσει αυτή την εκπληκτική τηλεόραση σε ένα δικό της ξεχωριστό επίπεδο. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη φωνή τους για να δώσουν εντολές με το Amazon Alexa, που αποτελεί μια νέα προσθήκη στη σειρά τηλεοράσεων AI της LG για το 2019, όπως και η υποστήριξη για το Apple AirPlay 2 και το HomeKit. Με το AirPlay 2, οι χρήστες μπορούν εύκολα να αναπαράγουν βίντεο από το iTunes και από άλλες εφαρμογές βίντεο, μουσικής, φωτογραφιών απευθείας από τις συσκευές Apple στην LG SIGNATURE OLED TV R τηλεόρασή τους. Με την υποστήριξη του Apple HomeKit, οι πελάτες θα μπορούν να ελέγχουν την τηλεόραση LG χρησιμοποιώντας το Home app ή ζητώντας το από τη Siri.

Η ρύθμιση Line View επιτρέπει στην LG SIGNATURE OLED TV R να ξεδιπλωθεί εν μέρει, επιτρέποντας τη διαχείριση συγκεκριμένων εργασιών που δεν απαιτούν την πλήρη οθόνη. Στην Line View, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν λειτουργίες όπως το ρολόι, το πλαίσιο, το mood, τη μουσική και την αρχική σελίδα Dash. Στη λειτουργία Invoke Clock ο χρήστης μπορεί να ελέγξει άμεσα την ώρα και τον καιρό, στη λειτουργία Frame μπορεί να απολαύσει οικογενειακές φωτογραφίες από το smartphone του ενώ στη λειτουργία Mood μπορεί να δημιουργήσει μια πιο χαλαρή ατμόσφαιρα.
 

Τέλος, στη ρύθμιση Zero View, η 65’’ ιντσών LG SIGNATURE OLED TV είναι εκτός οπτικού πεδίου, τοποθετημένη μέσα στη βάση. Ακόμα και στη λειτουργία Zero View οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν μουσική και άλλο ηχητικό περιεχόμενο με 4,2 κανάλια των 100W από το ηχοσύστημα Dolby Atmos. Η ‘καταγωγή’ της premium συσκευής είναι ολοφάνερη σε όλη τη σειρά, από το φινιρισμένο πλαίσιο από αλουμίνιο μέχρι το υψηλής ποιότητας μάλλινο κάλυμμα του ηχείου σχεδιασμένο από την εταιρία Kvadrat στη Δανία.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης