Η LG λανσάρει παγκοσμίως τα νέα της μοντέλα τηλεοράσεων OLED αυτές τις μέρες και για πρώτη φορά θα δούμε OLED της εταιρείας στις 42 ίντσες, με τη C2.
 

Πέρυσι, είχαμε δει για πρώτη φορά μοντέλο κάτω των 55 ιντσών, με τη C1 στις 48″ και φέτος αποφάσισαν να δώσουν και ακόμα ένα μοντέλο, στις 42″.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα όμως, υπάρχει μια σύγχυση για τα panel που χρησιμοποιούνται. Η εταιρεία ξεκίνησε από το 2021 με τη G1 να ενσωματώνει την τεχνολογία OLED Evo. H συγκεκριμένη τεχνολογία αποτελεί την εξέλιξη για τις OLED TV της LG και επιτρέπει υψηλότερα νούμερα μέγιστης φωτεινότητας, παράλληλα με χαμηλότερη κατανάλωση. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του EX panel, όπως το ονομάζει η LG Display. H τεχνολογία Evo χρησιμοποιεί τα EX panels μαζί με επιπλέον νέες τεχνολογίες για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης. Άλλα πλεονεκτήματα είναι το μικρότερο πλαίσιο οθόνης και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, όπως και η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα στο burn-in.

 

Φέτος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα φέρει την τεχνολογία OLED Evo και στη σειρά “C”, ξεκινώντας με τις C2. Απ’ ό,τι φαίνεται όμως, το μοντέλο των 42″ που κυκλοφορεί ήδη σε κάποιες χώρες, δεν ενσωματώνει το νεότερο “OLED EX” panel. Όπως διαπίστωσε το κανάλι HDTVTest, χρησιμοποιεί το προηγούμενο, το WBC, όπως ονομάζεται, και όχι το WBE (που είναι το OLED.EX).
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H εταιρεία δήλωσε στο κορεατικό τεχνολογικό μέσο, KBench, ότι χρησιμοποιεί στις C2 42″ προς το παρόν τα WBC panels και ότι θα ξεκινήσει να χρησιμοποιεί τα νεότερα panels WBE (OLED.EX) από το 2ο εξάμηνο του έτους και έπειτα.
 

Συνεπώς, κατά το 2ο εξάμηνο του 2022 τουλάχιστον, στα καταστήματα θα υπάρχουν τηλεοράσεις που θα έχουν είτε το ένα panel, είτε το άλλο. Αυτό συμβαίνει λόγω περιορισμών στις γραμμές παραγωγής, που θα εξομαλυνθούν εν καιρώ.
 

Παρ’ όλα αυτά, οι 42άρες της LG με το EX panel δεν θα διαφέρουν όσο θα περίμενε κανείς, κυρίως γιατί οι λιγότερες ίντσες ισούνται με μεγαλύτερη πυκνότητα στα pixels, κάτι που δεν θα δώσει τις απαραίτητες τιμές στη φωτεινότητα, όπως στα μεγαλύτερα μοντέλα. Έτσι η εταιρεία δεν πρόκειται να τις διαφημίσει με το “Brightness Booster”, όπως θα κάνει στα μεγαλύτερα μοντέλα.
 

Τα υπόλοιπα μοντέλα C2, όπως και αυτά της G2, θα χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία OLED Evo.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης