Lenovo: Φέρνει την καινοτομία στα laptop της με το Project Athena

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, 14:16
Lenovo: Φέρνει την καινοτομία στα laptop της με το Project Athena

Στην έκθεση IFA Berlin 2019 είχαμε την ευκαιρία να δούμε τη νέα σειρά προϊόντων της Lenovo, που σκοπό έχει να μεταμορφώσει μέσω των συσκευών της τον τρόπο που εργαζόμαστε, ζούμε και παίζουμε. "Πιο έξυπνη τεχνολογία για όλους", λέει η εταιρεία και φέρνει στο προσκήνιο τη συνεργασία της με την Intel και το "Project Athena".
 

Μια νέα εποχή καινοτομίας ξεκινά στα laptop με το πρόγραμμα "Project Athena", που σκοπό έχει να επανασχεδιάσει την εμπειρία που αποκομίζει ο χρήστης από τον υπολογιστή του, μέσω πολλαπλών χαρακτηριστικών, που θα κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη. Άμεση έναρξη και συνέχιση της εργασίας, ταχύτητατη συνδεσιμότητα, μπαταρία που κρατά όλη μέρα και γρήγορη φόρτιση είνα μόνο μερικά από τα χαρακτηριστικά, που απαιτεί ο σύγχρονος χρήστης.


Εστιάζοντας στα σημεία που έχουν μεγαλύτερη σημασία, η Lenovo φέρνει το Project Athena σε συνεργασία με την Intel στα νέα laptop της: Yoga S740 (14-inch) και Yoga C940 (14-inch).Η Lenovo απογειώνει το AI με πιο έξυπνα Yoga PCs
 

Οι premium υπολογιστές Yoga της Lenovo είναι γνωστοί για την υπολογιστική τους δύναμη, την καταπληκτική κατασκευή τους και τις εκπληκτικές δυνατότητες ψυχαγωγίας που προσφέρουν. Όταν ο αδιαμφισβήτητος παγκόσμιος ηγέτης στα PCs συνεργάζεται με εταιρείες του χώρου που κάνουν τη διαφορά στον τομέα τους για να παράσχει ταχύτερη τεχνολογία, ακόμα πιο έξυπνη σε περισσότερους καταναλωτές - ακολουθεί ουσιαστική καινοτομία.
 

H Lenovo αποκάλυψε τι μπορεί να επιτευχθεί μέσω της συνεργασίας, με μια νέα σειρά κορυφαίων laptops, σχεδιασμένων με την Intel, ως μέρος του προγράμματος καινοτομίας με όνομα Project Athena, που είναι ανάμεσα στις λεπτότερες, ελαφρύτερες και πιο έξυπνες συσκευές που κυκλοφορούν με δυνατότητα AI, με τους τελευταίους επεξεργαστές Intel Core και Windows 10.


Στα νέα Yoga C940 και Yoga S740 των 14 ιντσών, η Lenovo παρουσιάζει αποκλειστικά  έξυπνα χαρακτηριστικά που προσαρμόζονται στις ανάγκες των χρηστών, όπως το Super Resolution για την αναβάθμιση των βίντεο έως FHD 1080p στο Windows Media Player, και Q-Control (όπως ονομάζονται τα πλήκτρα συσκευής που χρησιμοποιούνται για τις εναλλακτικές λειτουργίες) που έχουν τη δυνατότητα να αυξάνουν δυναμικά τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του υπολογιστή, όταν ενεργοποιείται η λειτουργία έξυπνης ψύξης AI, για την παρακολούθηση της θερμικής απόδοσης της συσκευής και για τον καλύτερο έλεγχο του ανεμιστήρα της.

 

Άλλο ένα μοναδικό χαρακτηριστικό είναι το Modern Standby, το οποίο επιτρέπει στους φορητούς υπολογιστές Yoga να εκτελούν εργασίες στο παρασκήνιο, όπως η λήψη μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ βρίσκονται σε sleep mode και την άμεση επαναφορά της συσκευής σε πλήρη λειτουργία, όπως σε ένα smartphone.


Επίσης διαθέσιμες, στα νέα laptops Yoga σε επιλεγμένες αγορές, είναι πιο έξυπνες υπηρεσίες μέσω της φωνητικής υπηρεσίας Amazon Alexa. Εστιάζοντας στη βελτίωση του τρόπου με τον οποίο ανακτάμε πληροφορίες, η Lenovo ανακοινώνει τρεις νέες ενημερώσεις Alexa που έρχονται στα consumer PCs της, όπως:Lock Screen Support: Μιλήστε στην Alexa όταν το καπάκι του laptop είναι ανοιχτό, αλλά και όταν το laptop είναι κλειδωμένο ή σε sleep mode - θα ανταποκριθεί αμέσως, με αναδυόμενα μηνύματα που εμφανίζονται στο κάτω μέρος της οθόνης.
 

Smart Home Visuals: Επιλεγμένες συσκευές Yoga διαθέτουν τώρα τα γραφικά που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κατά τη διαχείριση έξυπνων οικιακών συσκευών με το Alexa mobile app.


Multi-Language Support: Μιλήστε στην Alexa σε διαφορετικές γλώσσες χωρίς να αλλάξετε τα settings (προς το παρόν διατίθεται σε Αγγλικά και Γερμανικά).
 

Το 14-ιντσών Lenovo Yoga C940 είναι ο νέος convertible φορητός υπολογιστής 2 σε 1, ο οποίος επαναπροσδιορίζει την έξυπνη απόδοση και σχεδίαση με το μεταλλικό σασί του και τις έξυπνες ενσωματωμένες λειτουργίες, όπως το TrueBlock Privacy shutter, το Windows Hello biometric authentication και το αποθηκευμένο στυλό με silo charging και Windows ink. Ενεργοποιήστε το αποκλειστικό Q-Control της Lenovo πατώντας Function-Q για να μεταβείτε στη λειτουργία Intelligent Cooling Mode (Λειτουργία έξυπνης ψύξης), να ρυθμίσετε αυτόματα την απόδοση του υπολογιστή σας και να βελτιστοποιήσετε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας βάσει εργασιών. Το Yoga C940 προσφέρει βελτιωμένη διάρκεια ζωής μπαταρίας έως 17,5 ώρες στο FHD και έως 10,5 ώρες με οθόνη UHD.
 

Με το κάλυμμα της συσκευής ανοιχτό, η Alexa απαντά αμέσως από όποιο σημείο του δωμάτιου βρίσκεστε, παρέχοντας pop-up ειδοποιήσεις ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη. Ο 10th Gen Intel Core i7 επεξεργαστής αναβαθμίζει δυναμικά το περιεχόμενο βίντεο από το Windows Media Player σε Super Resolution, για μια πιο ευκρινή εικόνα σε μια οθόνη 4K HDR. Το μοναδικό αυτό laptop υποστηρίζει γρήγορο Wi-Fi 6, ενώ διαθέτει οθόνη Dolby Vision 9 και επανασχεδιασμένη περιστρεφόμενη μπάρα ήχου με σύστημα ηχείων Dolby Atmos για εκπληκτικό ήχο σε κάθε λειτουργία χρήσης. Το χαραγμένο notch της φωτογραφικής μηχανής κάνει το καπάκι αλουμινίου διπλής στίλβωσης 14-ιντσών του Yoga C940 ευκολότερο να ανοίξει και είναι διαθέσιμο σε Iron Grey ή Mica.

 


Με ένα ευρύ φάσμα έξυπνων λειτουργιών, χάρη στις τεχνολογίες Lenovo Smart Assist, Project Athena και Alexa, το Lenovo Yoga S740 14 ιντσών έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους ανθρώπους να εξοικονομούν χρόνο και να προσφέρει ευκολία στην καθημερινότητά τους. Εκπληκτικά κομψό, με σώμα από αλουμίνιο και πληκτρολόγιο στο ίδιο χρώμα, το Yoga S740 14 ιντσών τροφοδοτείται από επεξεργαστές έως και 10th Gen Intel Core και διαθέτει hands-free IR camera login και σένσορα time-of-flight (TOF).  Εύκολο στη μεταφορά με βάρος μόλις 1,4 kg και εξαιρετικά λεπτό στα18,1 χιλιοστά (0,7 ίντσες) στο παχύτερο σημείο του, η προαιρετική οθόνη 4K VESA400 HDR 14 ιντσών του Yoga S740 με Dolby Vision9 προφέρει απίθανο ήχο με Dolby Atmos Speaker System, προαιρετικές μονάδες NVIDIA GeForce GPUs, και παράλληλα μια αναβαθμισμένη λειτουργεία Eye Care η οποία βοηθά στη μείωση της καταπόνησης των ματιών από εκπομπές μπλε φωτός. Ιδανικό για όλη την οικογένεια, θα παρουσιάσει σύντομα μια νέα ρύθμιση για την ασφάλεια των παιδιών που θυμίζει στα παιδιά να περιορίζουν τον χρόνο προβολής της οθόνης σε κάθε συνεδρία.
 

Επιπλέον έξυπνες λειτουργίες περιλαμβάνουν κάμερα IR που μπορεί να εντοπίσει την απουσία ενός ατόμου μετά από μερικά δευτερόλεπτα και να ενεργοποιήσει την άμεση αποσύνδεση. Εάν παρακολουθείτε ένα βίντεο και απομακρυνθείτε για λίγα λεπτά, ο υπολογιστής είναι αρκετά διαισθητικός, ώστε να διακόψει προσωρινά το βίντεο και να συνεχίσει αυτόματα κατά την επιστροφή σας. Επίσης, κατά τη διάρκεια βιντεοκλήσεων, το θόλωμα του παρασκήνιού προσφέρει ασφάλεια στην κλήση σας, ώστε η γάτα ή το παιδί σας να μην εμφανίζονται ξαφνικά στο κάδρο, κατά τη διάρκεια μιας ηλεκτρονικής συνάντησης.
Με το Q-Control μπορείτε να ενεργοποιήσετε τη λειτουργία έξυπνης ψύξης του υπολογιστή σας, με μηχανική μάθηση, για αυτόματη ρύθμιση της απόδοσης και βελτιστοποίηση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας του, με βάση τις ανάγκες σας. Επιπλέον, το Yoga S740 14 ιντσών έχει έως και 14 ώρες ζωή μπαταρίας με το RapidCharge (στην προαιρετική οθόνη FHD). Αντικαταστήστε την ανάλυση βίντεο μέχρι το FHD 1080 στο Windows Media Player και μιλήστε με την Alexa από όποιο σημείο του δωμάτιου και αν βρίσκεστε, ακόμη και όταν η οθόνη είναι κλειδωμένη. Μεταφέρετε περιεχόμενο από την οθόνη του laptop σας σε οποιαδήποτε άλλη συνδεδεμένη οθόνη με μία μόνο ματιά σας ή με μια κίνηση του κεφαλιού σας

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2019, 14:16