H Apple επιτέλους δίνει αυτό που ζητούσαν χρήστες εδώ και πολύ καιρό, υποστήριξη ποντικιού στα iPad. Με το νέο λογισμικό που ανακοινώθηκε, το iPadOS, θα μπορείτε να συνδέσετε USB ποντίκι ή το Magic Trackpad της Apple, όπως ανακάλυψε ένας developer του iOS από την beta του νέου λειτουργικού.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Τουλάχιστον προς το παρόν, η υποστήριξη ποντικιού είναι διαθέσιμη ως χαρακτηριστικό για την προσβασιμότητα μέσω του AssistiveTouch. Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη εάν το λειτουργικό θα υποστηρίζει ποντίκια Bluetooth, αν και φαίνεται να υπάρχει κατηγορία αντίστοιχη στις ρυθμίσεις. Ο κέρσορας είναι ένας μεγάλος κύκλος, ενώ θα υπάρχουν επιλογές για τον κέρσορα, όπως φαίνεται και στο βίντεο.

Πρόκειται για μια κίνηση που έπρεπε να γίνει, όχι μόνο για άτομα με προβλήματα κινητικότητας, αλλά και για όσους δουλεύουν με το iPad τους ή τους δημιουργούς, καθώς είναι προτιμότερο να υπάρχουν επιλογές. Σε συνδυασμό με τις λύσεις για εξωτερικό αποθηκετυκό χώρο, αλλά και τις SD κάρτες, φαίνεται ότι τα iPad θα γίνουν στο άμεσο μέλλον πολύ πιο χρήσιμα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης