Την υψηλή τεχνολογία και για την κατ’ οίκον ψυχαγωγία τους, επιλέγουν όλο και περισσότεροι καταναλωτές παγκοσμίως. Για παράδειγμα, στα τέλη του 2018 υπολογίζεται ότι 222 εκατ. νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο είχαν στην κατοχή τους μια Ultra HD τηλεόραση. Ο αριθμός αυτός είναι αυξημένος κατά 50% σε σχέση με δώδεκα μήνες νωρίτερα. Στο μεταξύ, η συντριπτική πλειοψηφία των συσκευών Ultra HD, που έχουν στην κατοχή τους σήμερα οι καταναλωτές, ανήκει στην κατηγορία ανάλυσης 4K. Σύμφωνα με σχετικό report της Strategy Analytics (4K and 8K Ultra HDTV Global Market Forecast), έως το 2023 περισσότερα από 600 εκατ. νοικοκυριά, σε παγκόσμιο επίπεδο, θα έχουν στην κατοχή τους μια Ultra HD TV.

Έως το 2023, τουλάχιστον 600 εκατ. νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο θα έχουν στην κατοχή τους μια Ultra HD τηλεόραση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Πάντως, οι αναλυτές της Strategy Analytics προβλέπουν ότι μόλις το 3% των Ultra HD τηλεοράσεων, που θα βρίσκονται στην αγορά, παγκοσμίως, το 2023 θα είναι “8K-ready”. Η εταιρεία εκτιμά ότι – σε γεωγραφικό επίπεδο – η Βόρεια Αμερική θα συνεχίσει να κρατά τα ηνία, όσον αφορά την κατοχή Ultra HD τηλεοράσεων έως το 2023. Η Βόρεια Αμερική θα έχει το παγκόσμιο προβάδισμα στη διείσδυση των Ultra HD TVs, καθώς το 71% του πληθυσμού της περιοχής θα έχει στην κατοχή του μια αντίστοιχη συσκευή έως το 2023.

Η αγορά της Ασίας
Ωστόσο, η μεγαλύτερη αγορά, σε παγκόσμιο επίπεδο, για τις πωλήσεις Ultra HD τηλεοράσεων θα είναι αυτή της Ασίας-Ειρηνικού, η οποία συγκεντρώνει σχεδόν το ένα τέταρτο των πωλήσεων της κατηγορίας. Συγκεκριμένα, στην περιοχή εκτιμάται ότι πωλήθηκαν 46 εκατ. Ultra HD συσκευές το 2018. Οι αναλυτές της Strategy Analytics προβλέπουν ότι οι πωλήσεις 8K Ultra HD TVs στην περιοχή θα φτάσουν τις 400.000 συσκευές το 2019, ενώ θα ξεπεράσουν τα 11 εκατ. έως το 2023. Τέλος, σύμφωνα με τις προβλέψεις τους, έως το 2023 το 3,9% των Ultra HD τηλεοράσεων στη Βόρεια Αμερική θα είναι 8K έναντι αντίστοιχου ποσοστού 4,1% στην περιοχή της Ασίας-Ειρηνικού και 1,7% στη Δυτική Ευρώπη.

Παράγοντες επιτυχίας
“Η ανοδική πορεία των πωλήσεων Ultra HD τηλεοράσεων συνδέεται περισσότερο με την υιοθέτηση της τεχνολογίας και όχι με το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες. Ωστόσο, οι υπηρεσίες βίντεο 4K έχουν αρχίσει και γίνονται σταδιακά διαθέσιμες, παγκοσμίως, με την αγορά να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των κατόχων 4K Ultra HD τηλεοράσεων για μια καλύτερη τηλεοπτική εμπειρία”, αναφέρει η Strategy Analytics.

Όπως εξηγούν, ωστόσο, οι αναλυτές της εταιρείας, οι αντίστοιχες προσδοκίες για τις υπηρεσίες 8Κ θα πρέπει να είναι προσεκτικές. Σύμφωνα με όσα εξηγούν, ενώ η Ιαπωνία έχει ήδη προωθήσει την τεχνολογία 8K ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, ο υπόλοιπος κόσμος θα υιοθετήσει με πολύ πιο αργό ρυθμό το 8Κ.

Πηγή: sepe.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης