Η σειρά θερμοστατών RDG200 του τομέα Smart Infrastructure της Siemens παρουσιάζει ένα νέο μοντέλο, εξοπλισμένο με αισθητήρα CO2 και λειτουργίες ελέγχου. Οι λειτουργίες αυτές επιτρέπουν τον έλεγχο της ποιότητας του αέρα σε εσωτερικούς χώρους αλλά και την προσαρμογή του, διασφαλίζοντας διαρκώς υγιή και παραγωγική ατμόσφαιρα για τους ανθρώπους στο κτήριο, ενώ ο θερμοστάτης διατηρεί την αποτελεσματική λειτουργία του. Το σύστημα εξαερισμού ρυθμίζεται αυτόματα, όταν η ποιότητα του αέρα επιδεινώνεται λόγω αύξησης της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα, διασφαλίζοντας ότι παρέχεται η κατάλληλη ποσότητα καθαρού αέρα στο χώρο.

Ο θερμοστάτης συστήματος μπορεί να ενσωματωθεί στα συστήματα Synco και Desigo της Siemens ή σε συστήματα τρίτων, χάρη στην δυνατότητα ανοιχτής επικοινωνίας KNX. Με τις νέες λειτουργίες CO2, το μοντέλο RDG200 εξασφαλίζει επαρκή αερισμό όταν η πληρότητα του χώρου είναι υψηλή, ενώ ταυτόχρονα μειώνει τον αερισμό όταν η συγκέντρωση CO2 είναι χαμηλή, εφαρμόζοντας με αυτόν τον τρόπο μια στρατηγική εξοικονόμησης ενέργειας στο δωμάτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα ευρύ φάσμα προεγκατεστημένων εφαρμογών προσφέρει πληθώρα επιλογών για βιώσιμο αυτοματισμό δωματίου. Μέσα από μια οθόνη, ο χρήστης του κτηρίου ενημερώνεται για τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στο δωμάτιο ενώ παράλληλα, με μία μόνο κίνηση η λειτουργία “Green Leaf” συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του χρήστη και προάγει το μήνυμα για λειτουργία του χώρου με τον πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.

Σύμφωνα με μια μελέτη από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ο ανεπαρκής εξαερισμός ενός χώρου μπορεί να ευθύνεται για περισσότερο από το 50% όλων των αναρρωτικών αδειών, ενώ η κακή ποιότητα του αέρα σε εσωτερικούς χώρους μειώνει αισθητά την απόδοση της εργασίας στο γραφείο. Επιπλέον, εξαιτίας της πανδημίας, έχει αυξηθεί η επίγνωση για τη σημασία της ποιότητας του αέρα στα γραφεία, αλλά και σε κτήρια όπως τα σχολεία και τα πανεπιστήμια.

Θερμοστάτες προσαρμοσμένοι σε κάθε ανάγκη των κτηρίων

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο θερμοστατών της Siemens περιλαμβάνει από απλούς μηχανικούς και ψηφιακούς θερμοστάτες δωματίου για βασικό έλεγχο του κλιματισμού έως προηγμένους θερμοστάτες επικοινωνίας που ενσωματώνονται στα συστήματα αυτοματισμού των κτηρίων.

Με τις ευέλικτες εξόδους που διαθέτουν, οι θερμοστάτες RDG200 καλύπτουν τις περισσότερες ανάγκες εγκατάστασης, όπως η θέρμανση και η ψύξη, σώματα εξαναγκασμένης κυκλοφορίας αέρα (fan coils) και μεταβλητό όγκο αέρα. Οι συμπαγείς θερμοστάτες all-in-one με μεγάλες οθόνες και πολυλειτουργικούς ενσωματωμένους αισθητήρες εγκαθίστανται και λειτουργούν εύκολα, υποστηρίζοντας οικονομικές λύσεις αυτοματισμού δωματίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης