Η GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd, κορυφαίος κατασκευαστής μητρικών καρτών, καρτών γραφικών και λύσεων υλικού, ανακοίνωσε σήμερα την κυκλοφορία των μητρικών καρτών B660 και H610, οι οποίες προσφέρουν στους χρήστες μια τρομερή και ευέλικτη πλατφόρμα. Διαθέτοντας σχεδιασμό έως και 16+1+1 φάσεων DrMOS VRM με κάθε φάση να μπορεί να αντέξει έως και 60 αμπέρ και πλήρως καλυμμένη θερμική σχεδίαση, η σειρά GIGABYTE B660 και H610 μπορεί να υποστηρίξει τέλεια τους τελευταίους επεξεργαστές Intel® Core™ 12ης γενιάς. Η διαμόρφωση δύο μνημών DDR4 και DDR5 με συναρπαστικές λειτουργίες XMP προσφέρει αξιοσημείωτες επιδόσεις, καθώς και ανώτερες επιδόσεις αποθήκευσης, επεκτάσεις και ευέλικτο δίκτυο, η σειρά GIGABYTE B660 και H610 φέρνει απίστευτες επιδόσεις πέρα από τις προσδοκίες των χρηστών.

Ξεκινώντας από τα chipsets B560, η Intel® εισήγαγε τη δυνατότητα overclocking της μνήμης στο πιο πρόσφατο chipset B660 με υποστήριξη τόσο DDR4 όσο και DDR5, το οποίο κέρδισε την προτίμηση των χρηστών στις σειρές B. Για να είναι δυνατή η σταθερή τροφοδοσία της CPU σε λειτουργία υψηλής ταχύτητας και να ενισχυθεί το overclocking XMP στη μνήμη, οι μητρικές κάρτες της σειράς GIGABYTE B660 AORUS και GAMING υιοθετούν έως και 16+1+1 φάσεις τροφοδοσίας με 60Amp σε κάθε φάση. Η σειρά AORUS εξοπλίζει επίσης πλήρως καλυμμένη ψύκτρα και θερμικό pad 5 W/mK για προηγμένη απαγωγή θερμότητας και βελτιωμένη σταθερότητα στην περιοχή VRM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μητρικές κάρτες GIGABYTE B660 συνεχίζουν την υποστήριξη των DDR4 και DDR5 από το chipset Z690. Ενισχυμένα από τον αποκλειστικό σχεδιασμό διάταξης, τα μοντέλα που υποστηρίζουν DDR4 μπορούν να φτάσουν την εντυπωσιακή ταχύτητα των 5600 MHz*, ενώ τα μοντέλα DDR5 επωφελούνται από τη νέα αρχιτεκτονική μνήμης που παρέχει υψηλή ενεργειακή απόδοση, χαμηλή καθυστέρηση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, οι μητρικές GIGABYTE B660 DDR5 αναβαθμίζουν αρκετά προηγμένα χαρακτηριστικά από τη σειρά Z690. Η λειτουργία “DDR5 Unlocked Voltage” μπορεί να ξεκλειδώσει το εύρος ρύθμισης της εγγενούς τάσης της μνήμης DDR5, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να επιτύχουν υψηλότερο χρονισμό μνήμης με μεγαλύτερη σταθερότητα. Επιπλέον, η ρύθμιση BIOS βελτιστοποιείται αντίστοιχα σε ένα νέο επίπεδο, το οποίο “DDR5 Auto Booster” μπορεί να ενισχύσει την εγγενή συχνότητα της DDR5 από 4800 MHz σε 5000 MHz με ένα απλό κλικ και να ενισχύσει αυτόματα τις μνήμες σας μετά τη φόρτωση των Windows. Αυτό επιτρέπει τη βελτίωση των επιδόσεων που ασκούνται σε πραγματική χρήση υπολογιστών. Το “DDR5 XMP Booster” επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν γρήγορα από πολλαπλά ενσωματωμένα και προ-ρυθμισμένα προφίλ overclocking μνήμης. Το “XMP 3.0 User Profile” επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να εισάγουν μόνοι τους προφίλ XMP για να απελευθερώσουν τις ακραίες επιδόσεις των μνημών. Ενισχυμένη από πάνω από όλα, η συχνότητα μνήμης της μητρικής πλακέτας GIGABYTE B660 DDR5 μπορεί να αυξηθεί στα 6000 MHz XMP.

Για τους χρήστες που σκοπεύουν να βελτιώσουν την απόδοση του συστήματος ενισχύοντας την ταχύτητα πρόσβασης των συσκευών αποθήκευσης, τα μοντέλα GIGABYTE B660 AORUS, GAMING M-ATX και άνω ενσωματώνουν δύο σετ υποδοχών PCIe 4.0 M.2 με τουλάχιστον ένα θερμικό προστατευτικό. Αυτός ο σχεδιασμός όχι μόνο εξάγει τη μέγιστη απόδοση στα 7000 MB/s του τελευταίου PCIe 4.0 ελεγκτή SSD, αλλά οι χρήστες μπορούν επίσης να βελτιώσουν την ταχύτητα πρόσβασης με τη διαμόρφωση RAID.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα, οι μητρικές της σειράς GIGABYTE B660 AORUS και GAMING είναι εξοπλισμένες με 2.5Gb Ethernet και 802.11ax WiFi 6/ 802.11ac για το πιο ευέλικτο δίκτυο. Με την κατάλληλη διαμόρφωση, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν χωρίς προβλήματα, δίκτυο υψηλού εύρους ζώνης κατά τη διάρκεια της online μάχης ή της αποθήκευσης στο δίκτυο. Όσον αφορά την εξωτερική επέκταση, οι μητρικές πλακέτες GIGABYTE select B660 υιοθετούν USB 3.2 Gen2x2 Type C των 20 Gbps και ο μπροστινός σχεδιασμός USB 3.2 Gen 2 Type-C παρέχει ταχύτερη και αποτελεσματικότερη ταχύτητα μετάδοσης των εξωτερικών αποθηκευτικών μέσων.

Οι μητρικές κάρτες GIGABYTE B660 και H610 έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά. Μαζί με τις μητρικές κάρτες Z690, η αξιόπιστη σειρά Intel® 600 της GIGABYTE αποτελεί την απόλυτη επιλογή για υπολογιστές υψηλών προδιαγραφών και gaming. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της GIGABYTE: https://bit.ly/GIGABYTEΜητρικές

 

* Τα DDR4 5600 MHz και DDR5 XMP 6000 MHz είναι εργαστηριακά δεδομένα, το πραγματικό αποτέλεσμα θα διαφέρει ανάλογα με τη CPU, το σχεδιασμό του υλικού της μητρικής κάρτας, τα περιφερειακά και τις ρυθμίσεις. Ανατρέξτε στη λίστα υποστήριξης μνήμης για περισσότερες πληροφορίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης