Πριν δυο εβδομάδες περίπου, το Disney Plus, η συνδρομητική υπηρεσία της Disney, ξεκίνησε τη λειτουργία του, με τη streaming υπηρεσία να δίνει πρόσβαση σε αρκετό περιεχόμενο από την μεγάλη ιστορία της εταιρείας παραγωγής, αλλά και σε νέο.

Σαφώς, ο ανταγωνισμός επηρέασε την τιμή της υπηρεσίας, η οποία έρχεται στα €6,99/μήνα ή στα €69,99/χρόνο, ενώ δίνεται και μια εβδομάδα δωρεάν σε νέους χρήστες για δοκιμή. Χωρίς να περιορίζει τις οθόνες ή την ποιότητα, όπως κάνει το Netflix, το Disney+ δίνει τη δυνατότητα σε σύνδεση με 10 συσκευές και έως και 4 ταυτόχρονα με 4K αναλύσεις. Το αντίστοιχο κόστος στο Netflix είναι στα €13,99.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το περιεχόμενο είναι αρκετά πλούσιο για αρχή, αφού περιλαμβάνει όλες τις παραγωγές Star Wars, Marvel, Pixar και National Geographic, όπως φυσικά και της Disney.
 

H διαθεσιμότητα ακόμα είναι στο πρώτο κύμα, αφού πρόσβαση έχουν οι χρήστες από ΗΠΑ, Καναδά, Ολλανδία, Αυστραλία, Ν. Ζηλανδία και Πουέρτο Ρίκο, ενώ θα προστεθούν κι άλλες από τον ερχόμενο Μάρτιο. Μόλις 6 χώρες δηλαδή, ενώ το Netflix είναι διαθέσιμο σε 190!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο λόγος που αναφέρουμε τη διαθεσιμότητα είναι διότι τα νούμερα που έχει καταφέρει να φτάσει ως τώρα η υπηρεσία είναι εξαιρετικά. Παρά τα προβλήματα της υπηρεσίας κατά την πρώτη ημέρα, μέσα στις πρώτες 24 ώρες είχε 10 εκατ. συνδρομητές. Φυσικά, πολλοί από αυτούς έκαναν την εγγραφή για τη δωρεάν δοκιμή, όμως και πάλι το νούμερο είναι εντυπωσιακό. Παράλληλα, η Verizon, ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στην Αμερική έδωσε δωρεάν ετήσιες συνδρομές σε πελάτες της.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία από το Apptopia, η mobile εφαρμογή του Disney+ έχει εγκατασταθεί 15,5 εκατ. φορές μέσα στις πρώτες 13 ημέρες. Παράλληλα, τα έσοδα για την Disney έφτασαν τα 5 εκατ. δολάρια από συναλλαγές εντός της εφαρμογής μόνο. Την περασμένη εβδομάδα μόνο, το Disney+ είχε 25,6 εκατ. ημερίσια sessions.

To Apptopia αναφέρει επίσης ότι σημαντική είναι και η επιτυχία ενός πακέτου που περιλαμβάνει το Disney+, το Hulu και το ESPN+, το οποίο προσφέρει η Disney στα $12,99/μήνα.  Τα downloads για τα Hulu και EPSN+ αυξήθηκαν κατά 55% και 50% αντίστοιχα καθαρά και μόνο από αυτό το πακέτο.
 

Η μετοχή της Disney αυξήθηκε μέσα σε δυο εβδομάδες κατά 10,8% και πλέον έχει φτάσει τα $151,48.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η κοστολόγηση, το περιεχόμενο και η στρατηγική έχουν πετύχει και το Netflix έχει πλέον επίσημα ανταγωνιστή. Φυσικά, το Disney+ θα χρειαστεί κάποιο καιρό για να φτάσει τα 97 εκατ. συνδρομητών του Netflix, όμως ξεκίνησε δυναμικά.

Στην Ελλάδα είναι ακόμη άγνωστο το πότε θα γίνει διαθέσιμη η υπηρεσία. Πιθανώς προς τα τέλη του 2020 ή μέσα στο 2021. Αξίζει να σημειώσουμε πως ακόμη και με VPN οι Έλληνες χρήστες δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση, αφού απαιτείται πιστωτική/χρεωστική κάρτα χώρας στην οποία είναι διαθέσιμη η υπηρεσία, ενώ δεν υπάρχει λύση ούτε με κάρτες τύπου Ν26 ή PayPal.
 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης