H Bosch μάς παρουσίασε το «έξυπνο» σπίτι!

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 18:17
H Bosch μάς παρουσίασε το «έξυπνο» σπίτι!
Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Σήμερα είχαμε την ευκαιρία να περευρεθούμε σε μια πολύ όμορφη παρουσίαση της Bosch, όπου η εταιρεία μάς έδειξε το οικιακό μέλλον. Από την «έξυπνη» καφετιέρα, μέχρι τον «έξυπνο» θερμοστάτη, όλες οι λειτουργίες του σπιτιού πλέον μπορούν να γίνονται απομακρυσμένα με το πάτημα μερικών κουμπιών στις οθόνες των κινητών και των tablets μας. Ίσως έχει έρθει μάλιστα η ώρα που πρέπει να σταματήσουμε να τα λέμε όλα «έξυπνα», καθώς αρχίζει και ορίζεται το νέο στάνταρ: η συνδεσιμότητα.

Η δικτυακή κάλυψη μέσα σε ένα σπίτι είναι πλέον δεδομένη μέσω του ρούτερ, της συσκευής που προμηθευόμαστε συνήθως από τους παρόχους ίντερνετ. Μέσω αυτής της συσκευής μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σε όλες τις «έξυπνες» συσκευές μας είτε είμαστε στο σπίτι μας, στο ίδιο δίκτυο (μέσω Wi-Fi), είτε εκτός, μέσω της χρήσης δεδομένων και του δικτύου LTE των παρόχων.H έξυπνη καφετιέρα της Bosch θα πωλείται από τον Απρίλη για κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ, όμως σύντομα θα πέσουν οι τιμές όσο γίνεται πιο διαδεδομένη η τεχνολογία

Οι εφαρμογές περιορίζονται πλέον μόνο από τη φαντασία μας. Μέσω των smartphones μπορούμε (με όποιον τρόπο εμείς επιθυμούμε να διαδράσουμε, είτε είναι φωνητική εντολή, είτε προγραμματισμός, είτε ό,τι άλλο προσφέρει το smartphone ή το tablet μας) να ορίσουμε συγκεκριμένες αλληλουχίες για τις καθημερινές μας συνήθειες. Για παράδειγμα, μπορούμε να προγραμματίσουμε την καφετιέρα να μας φτιάξει καφέ, ενώ είμαστε ακόμα στο κρεβάτι, μπορούμε να ρυθμίσουμε τη θερμοκρασία του σπιτιού μας, ενώ είμαστε ακόμα στον δρόμο ή μπορούμε να δούμε μέσω κάμερας εντός του ψυγείου τι μας λείπει, ενώ είμαστε στο σούπερ μάρκετ. Τα πάντα γίνονται μέσω δικτύων, εφαρμογών και αισθητήρων.

Όπως ανέφεραν και οι άνθρωποι της Bosch, σκοπός είναι η ευκολία της καθημερινότητας και η κατάσταση "peace of mind", ώστε να μπορέσουμε να αφιερώνουμε χρόνο στις πιο σημαντικές μας ασχολίες. Η τεχνολογία είναι εδώ για να κάνει τη ζωή μας ευκολότερη. Η καθημερινότητα ήδη έχει αλλάξει και θα αλλάξει ακόμη περισσότερο, καθώς θα ζούμε με όρους που πριν μερικά χρόνια έμοιαζαν με σκηνές από ταινίες επιστημονικής φαντασίας.Ρυθμίστε απομακρυσμένα τον συναγερμό και τις κάμερες ασφαλείας σας

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου:

«Η Bosch Eλλάδας, μέλος του διεθνούς Ομίλου Bosch, παρουσίασε στις 3 Οκτωβρίου στις εγκαταστάσεις της, το «Έξυπνο Σπίτι». Φίλοι της τεχνολογίας είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά αλλά και να αλληλεπιδράσουν με το “Demo Smart Home” της εταιρείας που φιλοξενεί κάποια από τα «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα της, τα οποία κυκλοφορούν πλέον και στην ελληνική αγορά.

Το “Demo Smart Home” της Bosch δημιουργήθηκε για να αποδείξει, ότι οι τεχνολογίες Internet of Things (IoT) έχουν μπει για τα καλά πλέον στην καθημερινότητά μας και το σπίτι μας, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, ασφάλεια και εξοικονόμηση ενέργειας και χρόνου.

O Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας, κ. Ιωάννης Κάπρας, μας μίλησε για τις εφαρμογές των αισθητήρων της Bosch

Η φιλοσοφία του “Smart Home” στηρίζεται στη δημιουργία ενός σπιτιού, εξοπλισμένου κατά κύριο λόγο από «έξυπνα» και διασυνδεδεμένα προϊόντα. Συγκεκριμένα, το “Smart Home” που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις της Bosch Ελλάδας, διαθέτει έναν «έξυπνο» θερμοστάτη (CT 100) και έναν επίτοιχο λέβητα αερίου (Condens 2500W), οι οποίοι, όντας συνδεδεμένοι, δίνουν στον χρήστη τη δυνατότητα να ελέγχει εξ’ αποστάσεως τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του σπιτιού του, καθώς και το ζεστό νερό χρήσης, επιτυγχάνοντας βέλτιστα αποτελέσματα με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας.

Επιπλέον, διαθέτει έναν «έξυπνο» συναγερμό (Β8512G), ο οποίος επιτρέπει στο χρήστη, με τη βοήθεια IP Καμερών, να παρακολουθεί τους χώρους του σπιτιού του μέσω κινητού ή tablet, αλλά και να εκτελεί εξ’ αποστάσεως λειτουργίες όπως όπλιση/αφόπλιση, άνοιγμα γκαραζόπορτας, άνοιγμα φωτισμού κήπου, προσφέροντας μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερο έλεγχο.Το “Bosch Smart Home” διαθέτει ακόμα δύο οικιακές συσκευές, ένα ψυγείο με κάμερα και μια καφετιέρα, οι οποίες δίνουν τη δυνατότητα στο χρήστη να παρακολουθεί εύκολα και όπου και αν βρίσκεται την κατάσταση της λειτουργίας τους, εξοικονομώντας χρόνο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί, ότι την προϊοντική σειρά Bosch Smart Home συμπληρώνουν το Climate Starter Set, το Security Starter Set, ο «έξυπνος» πυρανιχνευτής, ο «έξυπνος» φούρνος και τα «έξυπνα» πλυντήρια ρούχων και πιάτων. Τα προαναφερθέντα προϊόντα δεν διατίθενται ακόμη στην ελληνική αγορά.

Στην εκδήλωση, απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθύνων Σύμβουλος της Bosch Ελλάδας, κ. Ιωάννης Κάπρας, ο οποίος επισήμανε πως η τεχνολογία ΙοΤ χρησιμοποιείται πλέον ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας, βελτιώνοντάς τη σημαντικά.»

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2017, 18:20