Η Apple αποκάλυψε σήμερα επίσημα το νέο της MacBook Pro 16 ιντσών, το οποίο αποτελεί το ισχυρότερο laptop της εταιρείας ως τώρα.
 

Διαθέτει οθόνη 16″ Retina με ανάλυση 3072×1920 (226 ppi) και η εταιρεία υποστηρίζει ότι φτάνει τα 500 nits σε φωτεινότητα, αλλά και ότι καλύπτει πλήρως το χρωματικό φάσμα DCI-P3. To νέο πληκτρολόγιο Magic Keyboard διαθέτει εξειδικευμένο κουμπί “escape” και τα κουμπιά έχουν βήμα 1mm για καλύτερη απόκριση και πιο ήσυχη δακτυλογράφηση. Η Touch Bar επιστρέφει, δίπλα στο escape αυτήν τη φορά, ενώ υπάρχει και αισθητήρας Touch ID στο τέλος της μπάρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα υπάρχει επιλογή ανάμεσα σε επεξεργαστές 9ης γενιάς της Intel με 6 πυρήνες ή 8, ενώ θα υπάρχει και 8-πύρηνη έκδοση με Turbo Boost που θα φτάνει τα 5GHz. Η Apple υποστηρίζει ότι θα είναι δυο φορές ταχύτερο από τον πιο γρήγορο 4-πύρηνο MacBook Pro 15″.

Το μοντέλο των 16″ θα είναι επίσης το πρώτο με την κάρτα γραφικών των 7nm της AMD. Οι AMD Radeon Pro 5300M και 5500Μ έρχονται με 4G VRAM, αλλά θα μπορείτε να αναβαθμίσετε στα 8GB. Η κορυφαία έκδοση θα είναι 80% ταχύτερη σε μοντάζ βίντεο και 60% ταχύτερη στο gaming, συγκρινόμενη με προηγούμενα μοντέλα. Οι ανεμιστήρες επίσης βελτιώνουν τη ροή του αέρα κατά 28% και η ψύκτρα 35%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική έκδοση του MacBook Pro 16″ έρχεται με 16GB DDR4 RAM και SSD 512GB. Η κορυφαία έκδοση θα έχει 64GB RAM και 8TB SSD για αποθήκευση, κάτι που βέβαια αυξάνει κατά πολύ το κόστος.

 

Έρχεται με μπαταρία στα 100Wh, την μεγαλύτερη ως τώρα, ενώ επιτρέπεται να το πάρει ο χρήστης στην καμπίνα του αεροπλάνου.  Κρατά 1 ώρα περισσότερο απ’ ό,τι το MacBook Pro της προηγύμενης γενιάς και φτάνει σύνολο τις 11 ώρες (για περιήγηση στο διαδίκτυο). Το πακέτο περιλαμβάνει φορτιστή 96W και καλώδιο USB-C to C 2 μέτρων.

Η βασική έκδοση κοστίζει 2.400 δολάρια (όσο και το περσινό μοντέλο των 15 ιντσών όταν κυκλοφόρησε), ενώ η τιμή μπορεί να φτάσει έως και 6.100 δολάρια για την κορυφαία έκδοση. 

 

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης