H Apple παρουσίασε επίσημα σήμερα τα ακουστικά AirPods Pro. Πρόκειται για τα νέα ασύρματα in-ear ακουστικά της εταιρείας, που θα αποτελέσουν την premium πρόταση σε σχέση με τα standard AirPods. 
 

Οι πιο βασικές διαφορές είναι το active noise cancellation, η πιστοποίηση IPX4 και μερικά ακόμη χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έρχονται με τρία ζευγάρια από ear tips σιλικόνης, που προσφέρουν παθητική ακύρωση θορύβου, πριν καν ενεργοποιηθεί η ενεργή ακύρωση με ηλεκτρονικό τρόπο. Ένα σύστημα εξαερισμού χρησιμοποιείται για την εξισορρόπηση της πίεσης, ώστε να μην νιώσει κάποια δυσφορία ο χρήστης, ειδικότερα αν δεν έχουν συνηθίσει τα in-ear ακουστικά.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, το ενεργό σύστημα ακύρωσης χρησιμοποιεί δύο μικρόφωνα, ένα στο εξωτερικό κι ένα στο εσωτερικό των ακουστικών. Το εξωτερικό ρυθμίζει το σήμα που πρέπει να ακυρωθεί σύμφωνα με τον περιβαλλοντικό θόρυβο, ενώ το εσωτερικό ρυθμίζει την ακύρωση του κάθε ακουστικού σύμφωνα με τον θόρυβο που περνάει.

Τα AirPods Pro διαθέτουν ένα ακόμα χαρακτηριστικό που ονομάζεται Transparency. Αυτό μιξάρει το σήμα μαζί με κάποιους περιβαλλοντικούς ήχους, όπως την κίνηση στον δρόμο ή ηχητικές ανακοινώσεις.

Ο σχεδιασμός έχει πάρει IPX4 πιστοποίηση για την αντοχή στο νερό και στον ιδρώτα, το οποίο σημαίνει ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στο γυμναστήριο άφοβα.
 

Επίσης είναι ευαίσθητα πλέον στην πίεση, ώστε να παρέχουν διαφορετικές λειτουργίες. Μπορείτε να πατήσετε και να κρατήσετε πατημένο το ακουστικό για να αλλάξετε ανάμεσα σε ενεργή ακύρωση θορύβου και λειτουργίας Transparency, να πατήσετε μία φορά για play/pause και άλλα.

Για ήχο, τα AiPods Pro χρησιμοποιούν έναν νέο audio driver με νέα custom ενίσχυση υψηλού δυναμικού εύρους. Ο ήχος συνεχώς ρυθμίζεται μέσω του εσωτερικού μικροφώνου, ώστε να έχετε την καλύτερη ποιότητα, ασχέτως του περιβαλλοντικού θορύβου ή του σχήματος του αυτιού σας.

Ο επεξεργαστής είναι ο H1, που υπάρχει επίσης στα AirPods δεύτερης γενιάς και επιτρέπει low latency, αλλά και υποστήριξη της ψηφιακής βοηθού, Siri.

Η αυτονομία φτάνει τις 4,5 ώρες μουσικής περίπου με ενεργοποιημένη την ακύρωση θορύβου και 5 ώρες περίπου, όταν είναι απενεργοποιημένη. Ο χρόνος ομιλίας μπορεί να φτάσει και τις 3,5 ώρες. Η θήκη προσφέρει σύνολο περίπου 24 ώρες ακρόασης και 18 ώρες ομιλίας. Η γρήγορη φόρτιση που υποστηρίζεται προσφέρει με 5 λεπτά φόρτισης περίπου 1 ώρα μουσικής.

Η θήκη έχει επανασχεδιαστεί για τα AirPods Pro. Η ασύρματη φόρτιση (Qi) πλέον υποστηρίζεται έτσι κι αλλιώς, χωρίς να απαιτείται η αγορά συγκεκριμένης θήκης. 

 

Τιμή και διαθεσιμότητα
 

Τα AirPods Pro θα αρχίσουν να πωλούνται σε 25 χώρες από τις 30 Οκτωβρίου και η τιμή τους θα είναι στα 249 δολάρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης