H Google τελευταία λανσάρει όλο και περισσότερα προϊόντα που χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη και απ’ ό,τι φαίνεται εστιάζει πλέον στον τομέα health & fitness. Απ’ ό,τι φαίνεται, η εταιρεία δουλεύει επάνω σε έναν βοηθό fitness, που ονομάζεται “Google Coach”, με το όνομα να μην είναι σίγουρο ακόμα, όμως η εταιρεία έχει ήδη πολλές ιδέες για αυτό.

Το Google Coach δεν θα είναι απλό tracker άθλησης, αλλά θα σας βοηθά να παραμένετε ενεργοί. Το Project Wooden, όπως είναι η κωδική του ονομασία, θα χρησιμοποιεί τα δεδομένα που συλλέγει η Google για εσάς για να σας προτρέπει να ασκείστε και να ακολουθείτε υγιεινή ζωή με κατάλληλες ενέργειες που θα ταιριάζουν στον δικό σας τρόπο ζωής. Θα προτείνει ασκήσεις, θα εντοπίζει την πρόοδό σας και θα προτείνει εναλλακτικές αν χάσετε κάποια άσκηση. Στο γυμναστήριο θα σας προτείνει δραστηριότητες και θα αναλύει τα δεδομένα σας για μελλοντικές συμβουλές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Google Coach επίσης θα σας βοηθά να παρακολουθείτε τη διατροφή σας, ενώ θα δίνει τις δικές του προτάσεις. Για παράδειγμα, θα σας προτείνει κάποιο υγιεινό γεύμα σύμφωνα με τις συνήθειές σας, αλλά και το μέρος στο οποίο βρίσκεστε. Αν προτιμάτε να μαγειρεύετε σπίτι, το Coach θα σας προτείνει τρόφιμα που μπορείτε να αγοράσετε και συνταγές που μπορείτε να εκτελέσετε, στέλνοντάς τα και στο email σας, χρησιμοποιώντας ακόμη και το ημερολόγιό σας.

Υπάρχει πιθανότητα να δέχεστε πολλές ειδοποιήσεις για όλα τα παραπάνω, αλλά αναμένεται να ρυθμιστεί από την εταιρεία με έναν ειδικό τύπο “ειδοποιήσεων διαλόγου”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αρχικά αναμένεται να κυκλοφορήσει για το Wear OS, το λογισμικό της Google για τα wearables, αλλά θα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και μέσω κινητών. Η ζωντανή παρακολούθηση των δεδομένων σας όμως, θα απαιτεί τη χρήση κάποιου wearable, ενώ η χρήση του αναμένεται να επεκταθεί και σε Android TV, Google Home και άλλες συσκευές.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης