Το Facebook ανακοίνωσε τη σειρά συσκευών Portal. Πρόκειται για συσκευές που επιτρέπουν τις φωνητικές/βίντεο κλήσεις με άλλους χρήστες του Facebook και του Messenger. Σήμερα παρουσιάστηκαν δύο διαφορετικά μοντέλα, το Portal και το Portal+, με τις μεγαλύτερες διαστάσεις.

Το Facebook Portal είναι πρακτικά ένα έξυπνο ηχείο με οθόνη. Έχει διαγώνιο 10,1 ίντσες με ανάλυση 1280×800 και δύο ηχεία στα 10W. Χρησιμοποιεί μια σειρά από 4 far-field μικρόφωνα για τις φωνητικές εντολές και κάμερα 12MP με ευρυγώνιο φακό για τις βίντεο κλήσεις σας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το μεγαλύτερο Portal+ έχει οθόνη 15,6 ιντσών με ανάλυση 1920×1080 και μπορεί να τοποθετηθεί κάθετα ή οριζόντια. Έχει ίδια κάμερα και μικρόφωνο με τη μικρότερη συσκευή αλλά καλύτερο ήχο με δύο tweeters και ένα woofer στα 20W.

To Portal αποτελεί κατά βάση συσκευή επικοινωνίας μέσω Facebook και Messenger. Η κάμερα είναι σχεδιασμένη να σας εντοπίζει, να σας προσθέτει στην οθόνη και να ακολουθεί τις κινήσεις σας, ενώ ακόμα μπορεί να εντοπίζει αν υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι στον χώρο και να τους χειρίζεται ανάλογα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υποστηρίζει υπηρεσίες music/video streaming, όπως το Facebook Watch, το Food Network, το Spotify, Pandora, iHeart Radio, Newsy και άλλα, ενώ μπορεί να σας δείξει και φωτογραφίες από τον λογαριασμό σας στο Facebook.

Διαθέτει επίσης ενσωματωμένη Alexa, άρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακριβώς όπως το ηχείο Echo, ελέγχοντας τις smart home συσκευές σας.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης