Από χθες έγινε διαθέσιμη η νέα συνδρομητική streaming πλατφόρμα ψυχαγωγίας της Disney, το Disney Plus (Disney+). Η υπηρεσία λανσαρίστηκε για αρχή στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ολλανδία και αναμένεται το δεύτερο κύμα χωρών να αποκτήσει πρόσβαση στις 31 Μαρτίου, με την Αγγλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία και άλλες που θα ανακοινωθούν σύντομα, να προστίθενται στη λίστα. Είναι άγνωστο ακόμη το πότε θα έρθει η υπηρεσία και στην Ελλάδα.
 

Το Disney+ αποτελεί στην ουσία ανταγωνιστή του Netflix, ενώ περιλαμβάνει αμιγώς περιεχόμενο της εταιρείας. Στον κατάλογό τους συμπεριλαμβάνοντας οι ταινίες/σειρές της Disney, της Pixar, της Marvel, του Star Wars σύμπαντος, αλλά και το National Geographic. Διαβάστε περισσότερα για τις τιμές και το περιεχόμενο, πατώντας εδώ.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το λανσάρισμα έγινε με μερικές επιπλοκές, αφού σύμφωνα με ανακοίνωση ξεπέρασε ήδη τους 10 εκατ. συνδρομητές και έπεσαν οι σέρβερ για μερικές ώρες. Για συγκριτικούς λόγους, να αναφέρουμε ότι το HBO Now, η αντίστοιχη υπηρεσία του ΗΒΟ έφτασε αυτό το νούμερο περίπου μετά από 3 χρόνια λειτουργίας.

Τις πρώτες 24 ώρες, η εφαρμογή του Disney Plus κατέβηκε 3,2 εκατ. φορές, ενώ οι θεατές παρακολούθησαν πάνω από 1,3 εκατ. ώρες περιεχομένου. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι η εφαρμογή έγινε διαθέσιμη και για τις έξυπνες τηλεοράσεις της LG, υποστηρίζοντας Dolby Atmos και Dolby Vision.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεγάλη επιτυχία σημειώνει η ολοκαίνουργια αποκλειστική σειρά, The Mandalorian, που βασίζεται στο σύμπαν του Star Wars και αποτελεί δημιουργία του Jon Favreau, σκηνοθέτη των ταινιών Iron Man, ανάμεσα σε άλλες.

Ίσως πιο σημαντικό για κάποιους βέβαια είναι το γεγονός ότι δοκιμάστηκε το account sharing (διαμοιρασμός λογαριασμού). Όπως και στο Netflix, επιτρέπονται πολλαπλά προφίλ και πολλαπλοί λογαριασμοί για ταυτόχρονη παρακολούθηση. Συγκεκριμένα, το Disney Plus επιτρέπει την ταυτόχρονη θέαση 4 streams (ταυτόχρονα έως και 4 λογαριασμοί) και παράλληλα κάθε λογαριασμός μπορεί να έχει έως και 7 διαφορετικά προφίλ για προσωποποίηση και αποθήκευση ρυθμίσεων, ανάμεσα σε άλλες λειτουργίες.
 

 

 

Μάλιστα, ο πρόεδρος των Streaming Υπηρεσιών της Disney, Michael Paull, ανέφερε σε σχετική δήλωση τα εξής: “Ο διαμοιρασμός των κωδικών ασφαλείας είναι κάτι που σίγουρα σκεφτόμαστε. Πιστεύουμε ότι οι καταναλωτές το βλέπουν και πρόκειται να ενεργήσουν αναλόγως. Θα χρησιμοποιήσουν τους λογαριασμούς αυτούς για την οικογένειά τους μέσα στο ίδιο νοικοκυριό. Λαμβάνοντας υπόψιν αυτό, ξέρουμε επίσης ότι ο διαμοιρασμός των κωδικών υπάρχει και θα συνεχίσει να υπάρχει.”

 

Η Disney δηλώνει ότι γνωρίζει ότι οι χρήστες θα μοιράζονται μεταξύ τους τους κωδικούς ασφαλείας τους, αλλά δεν πρόκειται να κάνει κάτι γι’ αυτό, τουλάχιστον προς το παρόν. “Έχουμε δημιουργήσει την κατάλληλη τεχνολογία που θα χρησιμοποιήσουμε για να δούμε διάφορες συμπεριφορές. Αν δούμε ότι δεν βγάζει νόημα κάποια συμπεριφορά, έχουμε τους κατάλληλους μηχανισμούς για να το αντιμετωπίσουμε.”, ανέφερε ο Paull.

Απ’ ό,τι φαίνεται, η εταιρεία παρακολουθεί στενά το θέμα και αντιλαμβάνεται ότι αποτελεί πλεονέκτημα για τους καταναλωτές. Ωστόσο, αν θεωρηθεί ότι δημιουργεί πρόβλημα, όπως ισχυρίζονται, έχουν τους μηχανισμούς να το αντιμετωπίσουν. Πιθανώς η εταιρεία περιμένει να δει κάποια κίνηση πρώτα από το Netflix, ώστε να πάρει τα μέτρα της ή να αποκτήσει μεγαλύτερη βάση χρηστών πρώτα.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης