Το αδιανόητο συνέβη και η Apple ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει δική της υπηρεσία σε hardware τρίτου, συγκεκριμένα της Samsung. Το γεγονός είναι σημαντικό, καθώς η Apple είναι γνωστό ότι δεν συνεργάζεται σχεδόν ποτέ με άλλες εταιρείες, ενώ το οικοσύστημά της είναι σχεδόν ερμητικά κλειστό.

Είδηση αποτελεί λοιπόν το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα δούμε τις υπηρεσίες iTunes και AirPlay 2 ενσωματωμένες στο λογισμικό των τηλεοράσεων της Samsung (2019 Smart TVs). Αυτό σημαίνει ότι θα μπορείτε να απολαύσετε το περιεχόμενο του iTunes (ταινίες, σειρές, μουσική) κατευθείαν από την τηλεόραση ή να κάνετε stream μέσω του AirPlay.

Είναι από τις ελάχιστες φορές, που η Apple ξεπερνά τα δικά της όρια. To Apple Music για παράδειγμα είναι διαθέσιμο για Android συσκευές, ενώ φυσικά και το iTunes είναι συμβατό με τα Windows PC. Άρα γιατί βλέπουμε τώρα μια τέτοια κίνηση από την Apple;

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Οι κατώτερες των αναμενόμενων πωλήσεις των iPhone και ο κορεσμός της αγοράς σίγουρα παίζουν τον ρόλο τους. Οι προβλέψεις της εταιρείας δεν ικανοποιήθηκαν και προφανώς αυτήν τη στιγμή βλέπουμε το “σχέδιο Β”.

Σίγουρα η εταιρεία θα ήταν προετοιμασμένη για τέτοιο σενάριο, ενώ ταιριάζει με την ήδη κεκτημένη πορεία για την κατάληψη του σαλονιού από Apple συσκευές και αξεσουάρ. Στρέφει την προσοχή της και αλλού για να μετριάσει τη μείωση των αναμενόμενων εσόδων της.

Apple TV

Το HomePod, τα AirPods και οι συνδέσεις μεταξύ τους σε συνδυασμό με το ανανεωμένο App Store δίνουν κίνητρο, ενώ το Apple TV θα μπορούσε να βρίσκεται στο επίκεντρο, αλλά δεν έφερε την επανάσταση, όπως ήλπιζε ο κατασκευαστής.

Σημασία έχει το περιεχόμενο και αν η Apple δεν τα έχει καταφέρει με δικές της συσκευές στο σαλόνι, σκοπεύει να τα καταφέρει μέσω της Samsung.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης