Η Microsoft κυκλοφορεί σήμερα επίσημα την ανανεωμένη έκδοση του browser της, Edge, που ονομάζεται Chromium και βασίζεται στην ίδια μηχανή που χρησιμοποιεί ο Google Chrome. Οι χρήστες Windows και Mac μπορούν να πραγματοποιήσουν λήψη και εγκατάσταση της ενημέρωσης με μη αυτόματο τρόπο, ενώ οι αυτόματες ενημερώσεις θα γίνουν διαθέσιμες για τους χρήστες των Windows την επόμενη εβδομάδα. Η αναβάθμιση δεν θα γίνει διαθέσιμη μέσω Windows Update.

Οι βελτιώσεις περιλαμβάνουν σημαντικά ταχύτερη απόδοση περιήγησης, βελτιωμένη γενική ασφάλεια και μια σειρά από χρήσιμες νέες λειτουργίες, όπως μια λειτουργία Internet Explorer για συμβατότητα με παλαιότερες εφαρμογές ιστού. Οι Συλλογές είναι μια λειτουργία που σας επιτρέπει να συγκεντρώνετε πληροφορίες από ιστοσελίδες και να τις οργανώνετε σε έγγραφα που μπορούν εύκολα να διαμοιραστούν, δυστυχώς δεν θα είναι διαθέσιμη άμεσα, αλλά θα είναι έτοιμη σε περίπου δύο μήνες.
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν η Microsoft λανσάρισε τον Edge με τα Windows 10, διέθεσε ένα μεγάλο εύρος πόρων για να δημιουργήσει το δικό της πλαίσιο περιήγησης EdgeHTML. Αλλά η εταιρεία απλά δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί με την κυριαρχία του Google Chrome, και το 2018 ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη μηχανή ανοιχτού κώδικα, Chromium. Από την πλευρά της Microsoft, είναι λογικό, δεδομένου ότι μια καλύτερη βασική μηχανή σημαίνει ότι θα μπορεί να αφιερώσει περισσότερο χρόνο σε εξειδικευμένες λειτουργίες. Και φυσικά, ένα γρήγορο και σταθερό πρόγραμμα περιήγησης ενσωματωμένο στα Windows σημαίνει ότι λιγότεροι άνθρωποι θα μεταβούν αμέσως στον Chrome. Φυσικά, η Mozilla, ο οργανισμός πίσω από το πρόγραμμα περιήγησης Firefox (και ο μόνος άλλος ανταγωνιστής του Chrome), απογοητεύθηκε με την απόφαση της Microsoft.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης
 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης