Ο Tim Cook ανέβηκε επί σκηνής στο Apple Event 2018 και προτού παρουσιάσει αυτό που περιμένουν όλοι, τα νέα iPhone δηλαδή, ξεκίνησε με τα νέα Apple Watch. 

Τον λόγο πήρε ο Jeff Williams, COO της Apple για να μας δείξει για πρώτη φορά τα Apple Watch Series 4, την τελευταία προσθήκη στη σειρά των wearables της εταιρείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Series 4 είναι πιο λεπτή από την Series 3, αλλά η οθόνη είναι κατά 30% μεγαλύτερη. Η Apple επανασχεδίασε το UI ώστε να εμφανίζονται περισσότερες πληροφορίες. Επίσης σχεδίασε customizable watch faces, που σημαίνει ότι οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 8 διαφορετικά widgets.


ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Williams παρουσίασε το νέο Apple Watch ως συσκευή επικοινωνίας, συσκευή fitness και εργαλείο παρακολούθησης της υγείας σας. Μπορεί να σας ενημερώνει για ασυνήθιστο καρδιακό παλμό.

Το νέο Apple Watch απομακρύνεται από το προφίλ της πλατφόρμας εφαρμογών και εστιάζει σε πιο συγκεκριμένες λειτουργίες.


Η οθόνη του μικρού μοντέλου πλέον είναι στα 40mm και το μεγάλο μοντέλο είναι στα 44mm. To ηχείο είναι κατά 50% πιο δυνατό. Το πίσω μέρος έχει κεραμική επίστρωση. Το νέο τσιπ που τροφοδοτεί τη συσκευή, το S4, είναι δύο φορές πιο γρήγορο σε σχέση με το chip του Series 3.

Ένα σημείο στο οποίο καταχειροκροτήθηκε ο ομιλητής, ήταν στην παρουσίαση του νέου γυροσκόπιου, το οποίο μπορεί να εντοπίζει ακόμα και… τις τούμπες. Μπορεί να εντοπίσει αν είναι γλίστρημα ή πέσιμο και αναλόγως σοβαρότητας να καλέσει για βοήθεια.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά είναι ότι μπορεί να σας κάνει ηλεκτροκαρδιογράφημα, κρατώντας το δάχτυλό σας στη συσκευή για 30 δευτερόλεπτα και ύστερα να βρείτε την αναφορά στην εφαρμογή ώστε να την μοιραστείτε με τον γιατρό σας.

Τιμές / Διαθεσιμότητα

  • Apple Watch Series 4 (GPS model) – 399 δολάρια
  • Apple Watch Series 4 (celular model) – 499 δολάρια
  • Apple Watch Series 3 (νέα τιμή) – 279 δολάρια

Τα νέα Apple Watch Series 4 θα είναι διαθέσιμα στις 21 Σεπτεμβρίου στο πρώτο κύμα χωρών, με τις προπαραγγελίες να ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης