Το 2017 θα μείνει στην ιστορία ως η χρονιά που… διώξαμε τα bezels. Πρωτοπόρος ήταν η Xiaomi περίπου έναν χρόνο πριν με το Mi Mix και ακολούθησαν σχεδόν όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές. Επίσης όμως, γνωρίσαμε για πρώτη φορά το “notch” στα smartphones.

Λόγω των αναγκών τοποθέτησης αισθητήρων και εμπρόσθιας κάμερας σε κάποιο σημείο κοντά της οθόνης, η τάση “όλο οθόνη” αποτελεί ένα δύσκολο έργο. Οι κατασκευαστές αναγκάζονται να αφήσουν μια μικρή επιφάνεια (συγκριτικά με τα bezels των προηγούμενων ετών) ώστε να τοποθετηθούν εκεί τα εξαρτήματα, διατηρώντας ταυτόχρονα έναν bezel-less σχεδιασμό. Η δεύτερη λύση είναι όλη η εμπρόσθια επιφάνεια να καλύπτεται από οθόνη και στο πάνω μέρος της να υπάρχει μια εγκοπή, ένα “notch” στο οποίο θα βρίσκονται οι αισθητήρες και ο selfie φακός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Προϊόντα της τελευταίας υλοποίησης είναι το iPhone X και σε κάποιον βαθμό το Essential Phone, τουλάχιστον μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με φήμες, η Xiaomi, που άνοιξε τον δρόμο στο φουτουριστικό design των smartphones, ετοιμάζεται να παρουσιάσει έναν ανανεωμένο high-end εκπρόσωπο ονόματι Mi Mix 2S, μόλις λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση του Mi Mix 2. Ενώ είχαν γίνει αναφορές για ύπαρξη εγκοπής παρόμοιας με του iPhone X, πριν από λίγο διέρρευσε ένα render που υποτίθεται πως απεικονίζει το smartphone με ένα μικρό notch στο πάνω δεξιά μέρος της οθόνης.

Στο render παρατηρούμε πως ο οθόνη “αγγίζει” τόσο τις κάθετες, όσο και τις οριζόντιες γωνίες του σώματος. Το ακουστικό φαίνεται οριακά στο πάνω μέρος του panel, ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι τοποθετημένη πάνω δεξιά, δημιουργώντας ένα notch που ίσως να αποδειχθεί πολύ βολικότερο από την αντίστοιχη υλοποίηση της Apple. Οι δύο κυριότεροι λόγοι είναι πως πρώτον η εγκοπή του φημολογούμενου Mix 2S είναι πολύ μικρότερη (χωρίς τεχνολογία TrueDepth) και δεύτερον στην θέση που βρίσκεται δεν θα εμποδίζει την αναπαραγωγή πολυμέσων, τουλάχιστον συγκριτικά με το notch του X.

Το αν η παραπάνω εικόνα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα μένει να αποδειχθεί. Οι φήμες γύρω από έναν νέο bezel-less εκπρόσωπο της Xiaomi υπάρχουν εδώ και μερικές εβδομάδες, παρά την πολύ μικρή διάρκεια ζωής του Mi Mix 2, όπως προαναφέρθηκε. Καθώς φτάνουμε στο τέλος της χρονιάς θα γνωρίζουμε περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα μελλοντικά πλάνα της Xiaomi και αν όντως σκοπεύει να παρουσιάσει μια συσκευή που ίσως αλλάξει τα δεδομένα για την ορθή τοποθέτηση του περίφημου notch.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης