Κόντρα στο κλίμα της εποχής, η Xiaomi παρουσίασε σήμερα μόνο ένα μοντέλο για τη σειρά-ναυαρχίδα της και αυτό είναι το Xiaomi Mi 11. Δεν υπάρχει Pro μοντέλο αυτήν τη φορά (τουλάχιστον προς το παρόν) και το Mi 11 είναι το πρώτο που έρχεται με το ολοκαίνουργιο flagship chipset της Qualcomm, Snapdragon 888, αλλά και την καλύτερη οθόνη της Xiaomi ως τώρα: 6,81″ AMOLED με ανάλυση QHD+ και ρυθμό ανανέωσης στα 120 Hz.
 

To μπροστινό πάνελ έχει επίσης δειγματοληπτικό ρυθμό αφής στα 480 Hz και η εταιρεία υποστηρίζει ότι φτάνει τα… 1.500 nits (!) μέγιστη φωτεινότητα με προστασία Gorilla Glass Victus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

O Snapdragon 888 συνοδεύεται είτε από 8GB RAM με αποθ. χώρο στα 128/256 GB ή από 12 GB RAM με 256 GB αποθ. χώρο. Δεν υπάρχει θύρα επέκτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βασική κάμερα είναι στα 108MP, με φακό 7P και διάφραγμα f/1.85. Διαθέτει και υπερευρυγώνιο φακό στα 13MP που φτάνει τις 123 μοίρες, ενώ υπάρχει και τρίτος αισθητήρας, ενάς macro στα 5MP. Η μπροστινή κάμερα είναι στα 20MP σε punchhole στην πάνω αριστερή μεριά.

Η οθόνη είναι κυρτή στο πλάι και από κάτω της βρίσκεται ο πιο πρόσφατος οπτικός αισθητήρας αποτυπωμάτων της Goodix. Σύμφωνα με τον κατασκευαστή του αισθητήρα μπορεί να μετρήσει ακόμη και τους καρδιακούς παλμούς, όμως η Xiaomi δεν αναφέρθηκε σε αυτό.

Η μπαταρία του φτάνει τα 4,600 mAh και υποστηρίζει ενσύρματη φόρτιση στα 55W, ασύρματη στα 50W και αντίστροφη ασύρματη στα 10W. Δουλεύει με αντάπτορες Quick Charge 4+, Quick Charge 3+ και Power Delivery 3.0, όμως δεν θα συμπεριλαμβάνεται φορτιστής στο πακέτο, τουλάχιστον για την αγορά της Κίνας.

Η συσκευή διαθέτει στέρεο ηχεία ρυθμισμένα από την Harman Kardon, βελτιωμένο Night Mode, dual 5G (sub-6 GHz), Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC και υπηρεσίες πλοήγησης.

Τα χρώματα στα οποία θα κυκλοφορήσει είναι Μαύρο, Λευκό, Μπλε, Khaki Vegan Leather, Purple Leather και η Special Edition που ιριδίζει και φέρει την υπογραφή του Lei Jun.

Στην Κίνα έχουν ήδη ανοίξει οι προπαραγγελίες και το τηλέφωνο θα κυκλοφορήσει την 1η Ιανουαρίου 2021. Οι τιμές στην Κίνα σε αναλογία ευρώ κυμαίνονται από €500 έως €585.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης