Με το πέρας του δευτέρου τριμήνου της χρονιάς, οι εταιρείες ενημερώνουν για τις επιδόσεις τους κατά το διάστημα αυτό. Η Xiaomi ανακοίνωσε κέρδη που ανέρχονται στα 2,1 δισ. δολάρια για το διάστημα Απριλίου-Ιουνίου. Σημείωσε 32 εκατ. αποστολές smartphones εξασφαλίζοντας περίπου 4,5 δισ. δολάρια σε έσοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα 2/3 των εσόδων προέρχονται από την κατηγορία της κινητής. Περισσότερα από το 1/3 προέρχονται από την κατηγορία των έξυπνων συσκευών, η οποία περιλαμβάνει έξυπνες τηλεοράσεις, fitness bands και άλλες οικιακές συσκευές.

Η Xiaomi έχει σημειώσει εξαιρετική πορεία τα τελευταία χρόνια και έχει φτάσει πλέον το 36% των εσόδων της να προέρχεται από τη διεθνή αγορά. Η παγκόσμια ανάπτυξή της είναι στο 151% σε ετήσια βάση. Αν και η βάση αυτής της αύξησης είναι η Ινδία, η Xiaomi αναφέρει ότι υπάρχει βελτίωση στην Ινδονησία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έλευση του νέου Pocophone F1 της εταιρείας αναμένεται να αυξήσει κι άλλο αυτούς τους αριθμούς, καθώς πρόκειται για το φθηνότερο τηλέφωνο με Snapdragon 845 και πολλοί μιλούν για “flagship killer”.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης