Κάθε νέα τεχνολογία, όπως είναι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, εννοείται ότι θα παρουσιάσει προβλήματα, τα οποία είναι αναμενόμενα μεν, όχι σε ευρεία έκταση όμως. Η πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή έρχεται σε μερικές ημέρες σε συγκεκριμένες χώρες από τη Samsung και κοστίζει 2.000 δολάρια. Αρκετές ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία δημοσιογράφοι των τεχνολογικών Μέσων στο εξωτερικό έλαβαν κάποιες συσκευές.

Οι πρώτες αντιδράσεις ήταν ένθερμες, με τις αναδιπλώσεις να γίνονται το νέο χόμπι των tech freaks ανά τον κόσμο. Όμως η εξέλιξη δεν ήταν αναμενόμενη. Η ανθεκτικότητα της αναδιπλούμενης οθόνης είναι κομβικής σημασίας για τα τηλέφωνα αυτά και η Samsung είναι η πρώτη που δέχεται το πλήγμα, καθώς πολλές συσκευές ήδη παρουσίασαν προβλήματα στις οθόνες τους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Steve Kovach του CNBC ήταν ο πρώτος που δημοσίευσε το πρόβλημά του με το Galaxy Fold. Όπως μπορείτε να δείτε, η αριστερή οθόνη αναβοσβήνει και τελικά έσβησε και δεν άναψε ξανά.

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Mark Gurman του Bloomberg επίσης δημοσίευσε το δικό του πρόβλημα. Στη δική του συσκευή, μαύρισε η οθόνη στο αριστερό μέρος και έπειτα εξαπλώθηκε το μαύρο και στη δεξιά μεριά. 

 

 

 

Ο ίδιος ανέφερε ότι έβγαλε από την οθόνη ένα προστατευτικό που έπρεπε να παραμείνει, σύμφωνα με τις οδηγίες της Samsung. Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν το ήξερε όταν το έβγαλε, καθώς δεν θα το ξέρουν και οι καταναλωτές, όπως υποστηρίζει. Ενδεχομένως τα προβλήματα όμως να ξεκίνησαν με αυτό.

 

 

Ο Dieter Bohn του The Verge είχε διαφορετικό πρόβλημα με το δικό του Galaxy Fold. Παρατήρησε ένα μικρό εξόγκωμα κάτω από την οθόνη ακριβώς στο σημείο που διπλώνει. Το σημείο αυτό παραμορφώνει την εικόνα που προβάλλεται.

Δεν είναι καλά τα πρώτα δείγματα από την πρώτη αναδιπλούμενη συσκευή της Samsung και σίγουρα δεν είναι καθόλου καλά για τηλέφωνο που κοστίζει 2.000 δολάρια. Πρόκειται για συσκευή πρώτης γενιάς και τα προβλήματα είναι αναμενόμενα, όμως ίσως όχι τέτοιου τύπου που καθιστούν τα smartphones μη λειτουργικά.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης