Tα τηλέφωνα της Nokia πάντα θεωρούνταν αρκετά ανθεκτικές συσκευές. Βέβαια, αυτός ο τίτλος ίσχυε όταν η εταιρεία κυκλοφορούσε συσκευές που δεν ήταν smartphones, ενώ πλέον τα τηλέφωνα γενικότερα έχουν πολύ ευαίσθητες τεχνολογίες σε σχέση με τότε.

Η HMD έχει ήδη κυκλοφορήσει οκτώ μοντέλα στην αγορά και η πλειοψηφία τους δεν έχει απογοητεύσει όσον αφορά στην ανθεκτικότητα. Πώς τα πάει όμως και η ναυαρχίδα, το Nokia 8; O γνωστός YouTuber JerryRigEverything προσπαθεί να μάθει μέσω των γνωστών “βασανιστηρίων” του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις γραντζουνιές ανταποκρίνεται εξαιρετικά, χάρις στο Gorilla Glass 5 που προστατεύει την οθόνη, ενώ το home button παραμένει άθικτο από την λεπίδα, όπως και οι δύο κάμερες.

Το ακουστικό όμως μπορεί να τρυπηθεί. Το πλαίσιο από την άλλη, εν αντιθέσει με τα Nokia 3 και Nokia 6, δεν κατάφερε να το αφαιρέσει o YouTuber. Το πίσω μέρος του τηλεφώνου που είναι αλουμινένιο μπορεί εύκολα να χαραχθεί, αλλά είναι αρκετά ανθεκτικό για καθημερινή χρήση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα από το τεστ με τη φωτιά ήταν επίσης ενθαρρυντικά, με την οθόνη να επανέρχεται από το κάψιμο από αναπτήρα. Στη συνέχεια ο YouTuber προσπάθησε να λυγίσει το τηλέφωνο. Η σειρά 6000 που είναι το αλουμίνιο του μπορεί να μην είναι τόσο ανθεκτική όσο η σειρά 7000, αλλά σαν κατασκευή είναι πιο σταθερό από το iPhone 6, που είχε την ίδια σειρά αλουμινίου και εύκολα λύγιζε στη μέση.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης