H Google ανακοίνωσε επίσημα ότι η επόμενη έκδοση Android, με την κωδική ονομασία Android Q, θα ονομάζεται απλώς Android 10. Η εταιρεία παρουσίασε τόσο τις αλλαγές στο σχεδιασμό του λογότυπου, όσο και στη μασκότ.

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με την κυκλοφορία του Android 10, η εταιρεία σταματά τη χρήση του σχεδίου που περιλάμβανε διάφορα γλυκά για την ονομασία του λειτουργικού. Η αλλαγή αυτή θα βοηθήσει  στην προσβασιμότητα των ονομάτων σε περισσότερες αγορές. Οι άλλες αλλαγές έχουν να κάνουν με το λογότυπο Android και το σχεδιασμό της μασκότ. Το ρομποτάκι έχει αλλάξει κατά καιρούς διάφορες αποχρώσεις του πράσινου, ενώ αυτή τη φορά επικράτησε μια πιο μπλε-πράσινη απόχρωση.

Η Google αναφέρει ότι το χρώμα έχει μεγαλύτερο ρόλο πέραν του αισθητικού κομματιού, ώστε να ταιριάξει περισσότερο με την πολιτική της εταιρείας που θέλει το Android να γίνει πιο… προσβάσιμο. Η προηγούμενη απόχρωση δεν ήταν ορατή σε αυτούς που πάσχουν από αχρωματοψία. Προσθέτοντας περισσότερο μπλε στην απόχρωση, θα γίνει πιο καλά ορατό για αυτούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νέο robot logo επίσης αλλάζει. Βλέπουμε νέα, πιο στρογγυλεμένη γραμματοσειρά που ταιριάζει με τις καμπύλες πλέον του ρομπότ-λογότυπου. Το κεφάλι του ρομπότ επίσης αποτελεί μέρος του λογότυπου Android. H Google φαίνεται να ξεφορτώθηκε το υπόλοιπο σώμα του. Τα μάτια και οι κεραίες έχουν αλλάξει θέση ελαφρώς για πιο… φιλικό look, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε πιο πρακτικά θέματα, οι παραπάνω γραμμές του σχεδιασμού θα ακολουθηθούν και εντός του λειτουργικού, που βασίζεται στο Material Design.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης