To Mi 9 της Xiaomi κυκλοφόρησε σήμερα και το εξειδικευμένο site για τις δοκιμές φωτογραφίες και βίντεο, DxOMark δημοσίευσε την κριτική του για τη συσκευή, αναφέροντας ότι είναι το καλύτερο τηλέφωνο Xiaomi που έχουν δοκιμάσει, ενώ του απένειμαν το καλύτερο σκορ για βίντεο που έχουν δώσει ως τώρα σε οποιοδήποτε κινητό.

Το Xiaomi Mi 9 έφτασε συνολικό σκορ 107, το οποίο αποτελεί το τρίτο υψηλότερο του site, πίσω μόλις από τα Huawei Mate 20 Pro και P20 Pro. Το Mi 9 είχε σκορ 112 για τη φωτογραφία και 99 για βίντεο, που όπως αναφέραμε είναι το υψηλότερο ως τώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα ανέφερε “τα επίπεδα έκθεσης είναι ακριβέστατα και η κάμερα “πιάνει” ευχάριστα χρώματα με ακριβή ισορροπία λευκού, χωρίς color shading ή άλλα προβλήματα χρωματισμού. Τα επίπεδα θορύβου είναι υπό έλεγχο τόσο φυσικό φως, όσο και συνθήκες χαμηλού φωτισμού με το autofocus να λειτουργεί ταχύτητα και ακριβέστατα σε σχεδόν κάθε περίσταση”.

Για τις δυνατότητες video, το Xiaomi Mi 9 καταφέρνει να αποδώσει πολύ σταθερό και λεπτομερές 4K με χαμηλό θόρυβο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το DxOMark βρήκε ότι το LED flash χρησιμοποιείται εξαιρετικά, διατηρώντας πολύ καλή ισορροπία ανάμεσα στην έκθεση και τη χρωματική πιστότητα. 

Ο τομέας, στον οποίο θα μπορούσε να βελτιωθεί είναι το δυναμικό εύρος, που είναι ελαφρώς περιορισμένο, η λεπτομέρεια στις σκιές και στην αντίθεση. Βρήκαν ότι παράγει ελαφρώς χειρότερη λεπτομέρεια σε σχέση με το iPhone XS Max και το Mate 20 Pro.

To Xiaomi Mi 9 είναι το πρώτο τηλέφωνο της εταιρεάις με 3 κάμερς στο πίσω μέρος. Ο ένας αισθητήρας είναι κανονικός 48MP 1/2.0″ Sony IMX586, ένας tele 12MP 1/3.4″ Samsung S5K3M5 και ένας υπερ-ευρυγώνιος 16MP 1/3.0″ SONY IMX481.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης