Σε μια ιστορικής σημασίας ανακοίνωση προχώρησε σήμερα η BlackBerry, η οποία δηλώνει πως σταματά τον σχεδιασμό και την κατασκευή των δικών της smartphones. Ωστόσο, συνεχίζει να επικεντρώνεται στο software της και τα προϊόντα ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η κατασκευή των BlackBerry smartphones θα ανατεθεί σε τρίτους κατασκευαστες, όπως έγινε με το BlackBerry DTEK 50 (είναι το Alcatel Idol 4 με το brand της BlackBerry) και όπως θα γίνει με το BlackBerry DTEK60, το οποίο θα βασιστεί στο TCL 950. Σύμφωνα με τον CEO, John Chen, αυτός είναι ένας τρόπος για να μειώσει η εταιρεία τις κεφαλαιακές απαιτήσεις και να ενισχύσει τις αποδόσεις των επενδύσεων.

Μια τέτοια απόφαση δε θα έπρεπε να μας εκπλήσσει, καθώς η εταιρεία εδώ και καιρό ζορίζεται να σταθεί και να αναπτυχθεί στην αγορά των smartphones. Σύμφωνα με μια πρόσφατη αναφορά της εταιρείας ερευνών Gartner, η BlackBerry είχε μόλις 0.1 της αγοράς το δεύτερο τρίμηνο με μόλις 400.400 πωλήσεις. Το τελευταίο κινητό που κατασκευάστηκε από την ίδια ήταν το Android BlackBerry Priv. Ο Chen τότε είχε πει ότι η εταιρεία χρειαζόταν να πουλήσει 5 εκατ. κινητά το χρόνο για να παραμείνει στην αγορά, αργότερα κατέβασε τον αριθμό στα 3 εκατ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ενώ στο τμήμα hardware μπαίνει οριστικό τέλος, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα από το software διπλασιάστηκαν σε σύγκριση με την περασμένη χρονιά, φέρνοντας τα μεγαλύτερα κέρδη από τότε που δημιουργήθηκε. Περίπου το 44% από τα 334 εκατ. έσοδα τριμήνου, προήλθε από το software και την πώληση υπηρεσιών.

Πηγή: techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης