Με τις προπαραγγελίες του Google Pixel και Pixel XL να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, η Google απ’ ότι φαίνεται θα καταφέρει να πουλήσει μέσα στο 2016 τρία εκατομμύρια συσκευές, ανεβάζοντας τα έσοδα στα 2 δισεκατ. δολάρια, σύμφωνα με την Morgan Stanley. Ο αριθμός αυτός έρχεται την ώρα που στην Ινδία, η Google έχει κατακτήσει το 10% της αγοράς των premium smartphones.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα περίμενε κανείς, το 128GB Pixel XL έχει το μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους στο 25%, την ώρα που το φθηνότερο Google Pixel των 32GB έχει 22%. Η Morgan Stanley εκτιμάει ότι το περιθώριο κέρδους των Google Pixel phones, είναι στο μισό από αυτό των iPhone. Παρόλο που η προσπάθεια αυτή της Google είναι αρκετά καλή, η Apple είχε έσοδα 28 δισεκατομμυρίων από 45.5 εκατομμύρια iPhone, στο τελευταίο τρίμηνο.

Η Morgan Stanley υπολογίζει ότι η Google θα πουλήσει άλλα 5-6 εκατομμύρια Google Pixel και Pixel XL μέσα στο 2017, με τα έσοδα να ανέρχονται στα 3.8 δισεκατομμύρια. Επιπλέον, η Google ποντάρει σε έξτρα έσοδα από την χρήση υπηρεσιών όπως το Android Pay και το mobile search.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θετικά αυτά αποτελέσματα για την Google, οφείλονται εν μέρει στην Samsung και το αποτυχημένο Samsung Galaxy Note 7, το οποίο έριξε το μερίδιο αγοράς του κατασκευαστή από την Κορέα στο 23%. Τέλος, η Google «έτρεξε» αρκετές προωθητικές ενέργειες και προγράμματα cashback και ανταλλαγής, με σκοπό την προώθηση των Google Pixel Phones. Άλλωστε αυτή ήταν και η πρώτη φορά που εμφανίστηκαν διαφημίσεις της σε μεγάλα καταστήματα λιανική πώλησης.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης