Μέσω ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο συνιδρυτής της διάσημης πλατφόρμας σύγκρισης τιμών, Skroutz, Γιώργος Χατζηγεωργίου, έδωσε κάποια πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για την αγορά της κινητής.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι μέσα στο 2018, οι πωλήσεις κινητών μέσω του Skroutz, έφτασαν τις 478.000 ή αλλιώς 1 συσκευή ανά λεπτό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά τα μερίδια των κατασκευαστών, αναφέρει τα εξής: “H Xiaomi με μερίδιο 40.7%, Samsung 29.7%, Apple 7.9%. Η ίδια εικόνα και για το τελευταίο τετράμηνο όπου Xiaomi, Apple, Huawei κέρδισαν μερίδιο, ενώ η Samsung έχασε.”

Όπως αναφέρει, τα μοντέλα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις μέσω του Skroutz είναι τα Xiaomi Redmi Note 5, Xiaomi Note 6 Pro και αρκετά πιο πίσω τα Samsung Galaxy J5 και J7. Για τα μοντέλα της Apple, τις καλύτερες επιδόσεις είχε το iPhone 7 και πιο πρόσφατα το iPhone 8 Plus.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως αναφέρει ο κ. Χατζηγεωργίου, η τάση δείχνει ότι ο κόσμος μέσω Skroutz, αγοράζει περισσότερο mid to low range κινητά, πολύ περισσότερο από τα ακριβότερα, high end μοντέλα.

Φυσικά τα αποτελέσματα συνάδουν με τη λογική ότι κάποιος αγοράζει μέσω του Skroutz περισσότερο συσκευές των άνωθι κατηγοριών, ενώ παράλληλα οι χρήστες της πλατφόρμας είναι πιο εξοικειωμένοι στην έρευνα των καλύτερων value for money λύσεων.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης