Αυτή τη στιγμή κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει τι έφταιξε για τις εκρήξεις του Samsung Galaxy Note 7 οι οποίες οδήγησαν στην διπλή ανάκληση και οριστική απόσυρση του κινητού από την αγορά. Η Samsung δεν έχει κάνει ακόμη την επίσημη ανακοίνωση για το τι έφταιξε.

Οι πληροφορίες θέλουν τη Samsung να βγάζει το τελικό της πόρισμα πριν το τέλος του 2016 και μέχρι τότε μόνο υποθέσεις μπορούν να γίνουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με την Instrumental, για τις εκρήξεις φταίει το «επιθετικό design» για τις μπαταρίες του Samsung Galaxy Note 7. Χρησιμοποιούνται δυο επιστρώσεις πολυμερούς «βουτηγμένες» σε ηλεκτρολύτες για να διαχωρίσουν μια θετική επίστρωση κατασκευασμένη από λίθιο οξείδιο του κοβαλτίου, και ένα αρνητικό στρώμα από γρανίτη. Όταν οι δυο επιστρώσεις αυτές έρχονται σε επαφή, τότε οι ηλεκτρολύτες θερμαίνονται και προκαλείται έκρηξη. Στο report αναφέρεται ότι συμπιέζοντας την μπαταρία, έχει ως αποτέλεσμα να πιεστούν η θετική και αρνητική επίστρωση.

Η Samsung έχει παραδεχτεί ότι μπορεί να ήταν πολύ «επιθετική» με το design. Σήμερα, προκειμένου οι κατασκευαστές να κάνουν τα κινητά όσο πιο λεπτά γίνεται, οι μπαταρίες σχεδιάζονται να κουβαλούν όσο το δυνατόν περισσότερη χωρητικότητα διατηρώντας το λεπτό design.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρητικά, όλα τα προβλήματα του Note 7 θα μπορούσαν να είχαν γνωστοποιηθεί από τις δοκιμές του smartphone, αλλά η Samsung φαίνεται πως έκανε μόνη της τις δοκιμές αντί να απευθυνθεί σε third party εργαστήρια, όπως συνηθίζεται.

Όπως και να έχει όμως, η ιστορία με το Samsung Galaxy Note 7 είναι γεγονός και υπολογίζεται ότι μπορεί να της κοστίσει 5 δισ. δολάρια σε χαμένα έσοδα και άλλα.

Πηγή: Techblog.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης