H Samsung εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιεί τους Snapdragon επεξεργαστές στα αμερικανικά και νοτιοκορεάτικα μοντέλα της και τα Exynos chips για τα global (συνεπώς και τα ευρωπαϊκά). Αυτό δεν ήταν πρόβλημα μέχρι πέρυσι, που η διαφορά στα δύο chips άρχισε να γίνεται μεγαλύτερη. Το ίδιο πρόβλημα φαίνεται να ισχύει και για τους επεξεργαστές που έχει επιλέξει για τα Galaxy Note 20 / 20 Ultra, που κυκλοφορούν αυτές τις ημέρες και στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, το αμερικανικό/νοτιοκορεάτικο μοντέλο διαθέτει τον Snapdragon 865+, τον ταχύτερο επεξεργαστή της Qualcomm αυτήν τη στιγμή για τα Galaxy Note 20 / 20 Ultra, ο οποίος υποστηρίζει Wi-Fi 6 και Bluetooth 5.2.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η άλλη έκδοση, που διατίθεται και στην Ελλάδα, ενσωματώνει το Exynos 990 chipset. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα benchmarks που έτρεξε το PhoneArena:

Όπως και στα S20 μοντέλα που κυκλοφόρησαν πριν μερικούς μήνες, τα μοντέλα με τους Snapdragon επεξεργαστές έχουν σημαντικά καλύτερες επιδόσεις, ενώ η Samsung συνεχίζει να χρησιμοποιεί κοινή πολιτική τιμολόγησης για τις συσκευές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρακάτω τα χαρακτηριστικά των chipsets:

Σημαντική είναι η διαφορά που κάνουν και τα Bluetooth 5.2 και Wi-Fi 6E, αλλά και η διαφορά που αναπτύσσουν στις θερμοκρασίες τους τα δύο chipsets, καθώς επηρεάζεται και η διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ίσως ήρθε η ώρα επιτέλους η Samsung να σταματήσει να τοποθετεί διαφορετικά chipsets στις συσκευές της, προκαλώντας έτσι προβλήματα στους χρήστες της.

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης