Ψέματα της Samsung για φωτογραφίες του Galaxy A8 (2018)

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 20:00
Ψέματα της Samsung για φωτογραφίες του Galaxy A8 (2018)
Το 2016 η Huawei είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία στον Google+ λογαριασμό της όπου -παρόλο που δεν δήλωνε ρητά κάτι τέτοιο- άφηνε να εννοηθεί ότι η φωτογραφία είχε τραβηχτεί με το Huawei P9. Τα δεδομένα EXIF όμως της φωτογραφίας είχαν δείξει ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία είχε τραβηχτεί με μια φωτογραφική μηχανή Canon EOS 5D Mark III των 2.600 δολαρίων χρησιμοποιώντας φακό των 1.900 δολαρίων.

H φωτογραφία από τον λογαριασμό της Samsung

Κάτι αντίστοιχο έκανε αυτήν τη φορά η Samsung. To τμήμα της Βραζιλίας ανάρτησε στο Twitter (δυο φορές μάλιστα) μια φωτογραφία ενός ζευγαρίου, δηλώνοντας ότι είχε τραβηχτεί με την μπροστινή κάμερα του Samsung Galaxy A8 (2018). H φωτογραφία τελικά είναι από stock συλλογή και υπάρχει από το 2015 με τίτλο "πορτρέτο όμορφου hipster ζευγαριού που φαίνεται χαρούμενο".

Ακόμα μια φωτογραφία με τίτλο "αγόρι και κορίτσι βγάζουν selfie" επίσης αναρτήθηκε στο Twitter από τη Samsung. Οι φωτογραφίες κόστισαν στην εταιρεία 998 δολάρια και αγοράστηκαν από το Getty Images.

Η ίδια φωτογραφία στο Getty Images

Ένας χρήστης του Twitter (Feliperas) αντιλήφθηκε το φιάσκο και η εταιρεία απάντησε "Ουπς, έχεις δίκιο, Feliperas. Δεν απαντήσαμε σωστά. Πολλές από τις φωτογραφίες που αναρτούμε είναι από τα δικά μας smartphones, αλλά όπως αυτή, κάποιες φωτογραφίες χρησιμοποιούνται για να εκφράσουν τη συμπεριφορά του στοχευμένου κοινού μας."

Χωρίς να αμφισβητούμε το PR τμήμα της Samsung Βραζιλίας, ίσως χρειαστεί μια ακόμη καλύτερη απάντηση για το συγκεκριμένο θέμα...

Επιμέλεια: Παύλος Κρούστης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018, 20:00